Opnieuw daagt de Diksmuidse sportdienst de Diksmuidelingen uit om tijdens de maand mei hun beste beentje voor te zetten tijdens de jaarlijkse stappenclash.  Bedoeling is om zoveel mogelijk stappen te verzamelen.  Dit jaar worden ook Wandelclub Diksmuide en de Tervaetestappers ingeschakeld.  Zij stippelden enkele wandelingen uit om Diksmuide dit jaar naar de zege te stuwen.  Daarnaast zorgt de sportdienst ook voor enkele leuke Strava Challenges en een mooie prijzenpot.

Diksmuide behaalde de voorbije jaren vaak een ereplaats tussen de bijna 20 gemeenten die aan deze stappenclash deelnemen.  Maar dit jaar wil de sportdienst op het hoogste schavotje raken.  Bedoeling is om per inwoner zoveel mogelijk stappen, en dus kilometers te verzamelen.  Daarnaast tellen ook sportieve activiteiten mee : tien minuten sporten staat gelijk aan 1.500 stappen.
Wie wil meedoen aan deze Diksmuidse uitdaging, kan zich registreren op www.10000stappen.be.  Dit kan ook via de app ‘10.000 stappen’ waarbij men zich aansluit bij de groep ‘Diksmuide’.
Op basis van de gegevens van een sporthorloge, smartphone of stappenteller voert men voor elke dag in mei de gedane stappen in.  En dat mogen ook deze zijn door te voet of met de fiets naar het werk of op boodschappen te gaan.  En wie op zoek is naar inspiratie om nog meer stappen te halen, hoeft ook niet lang te zoeken. Wandelclub Diksmuide en De Tervaetestappers stippelden acht wandelingen uit, tussen de 4 en 16 kilometer lang, in Beerst, Keiem en Vladslo (foto). Via www.diksmuide.be/sport vindt men alvast de verschillende wandelingen terug.
De sportdienst daagt bovendien niet enkel sportief uit, men kan ook creatief uit de hoek komen met twee Strava Challenges. Bedoeling is om ofwel een wandel- of looptraject te maken in ‘d’-vorm (geïnspireerd op de kleine letter ‘d’ uit het logo van Diksmuide) van minimaal twee kilometer lang ofwel een zo origineel mogelijk parcours af te leggen. Om deel te nemen maakt men een account aan op Strava en sluit men aan bij de club ‘Diksmuidemoves’. Stuur tegen uiterlijk 31 mei een screenshot van het d’tje of origineel parcours naar sportdienst@diksmuide.be, vergezeld van de bijhorende Stravalink(s).
Bovendien maakt men ook nog kans op enkele leuke prijzen. Wie zich bij de twintig beste ‘stappers’ weet te scharen, maakt kans op een fietslamp, verrekijker, powerbank op zonne-energie of één van de twee smartwatches. Wie zich op een correcte manier aan een (of beide) Strava Challenge(s) waagde, komt ook in aanmerking om één van de twee prijzen te winnen. (DLD)