Sinterklaas denkt eraan met pensioen te gaan. En dat grote nieuws zou de kindervriend weleens komend weekend kunnen aankondigen tijdens een show in zaal Polderhalle in Diksmuide. Maar deze berichten zorgen intussen voor grote onrust bij de pieten. Deze, zeg maar, zotte pieten en hun helper Boris zoeken een alternatief voor het kinderfeest dat niet verloren mag gaan. En van die gelegenheid willen ze gebruik maken om het feest van 6 december een beetje te veranderen want in zijn huidige vorm vinden ze het wat ouderwets. Of dat een goed idee is en of de Sint inderdaad straks met pensioen gaat, dan kunnen de kinderen ontdekken tijdens de gratis show, zaterdagnamiddag in de Polderhalle in de Polderstraat 10 op industriezone Heernisse.

Dat de Sint niet langer langskomt op het Diksmuids stadhuis, iets wat hij de voorbije jaren tot twee maal toe deed (foto archief), was misschien al een teken aan de wand. Alle Diksmuidse kinderen ontmoeten op het stadhuis was dan ook inderdaad heel vermoeiend voor de kindervriend die al veel jaren op de teller heeft staan. Toch had niemand ook maar durven denken dat Sinterklaas op een dag met pensioen zou gaan. Maar de pieten zijn zeker, ze moeten dus op zoek naar een alternatief. En daarvoor zoeken ze een nieuwe baas voor hen, een nieuwe Sint. En die zoektocht start zaterdag tijdens de show “Sint gezocht”.

Omdat het belangrijk is voor het verder bestaan van dit jaarlijks kinderfeest, wordt de show twee maal opgevoerd. Een eerste maal om 14 uur en een tweede maal om 16.30 uur. De deuren gaan telkens een half uurtje voor de opvoering open. Na afloop van de voorstelling zal de Sint nog de nodige tijd vrij maken om de kinderen persoonlijk te ontmoeten. En de pieten zullen ze dan ook nog eens trakteren met iets lekkers. En jawel, ook in Diksmuide zijn alle kinderen welkom. Er zijn immers ook in Diksmuide, net als in Antwerpen, geen stoute kinderen, zo konden we al vernemen in de entourage van de Sint. (DLD)