Op 4 april volgend jaar start men in Diksmuide met de ophaling van het restafval in containers.  Daarom moet iedere Diksmuideling tegen 12 december beslissen of hij of zij kiest voor een afvalcontainer dan wel men verder opteert voor de restafvalzakken.  Wie kiest voor een container moet daarenboven tegen eind deze week kiezen welk type hij vanaf volgend jaar wil gebruiken : eentje van 40 liter, de standaard-container van 140 liter of het grote exemplaar van 240 liter.  Wie op vandaag 1 restafvalzak per week heeft, zou volgens de afvalintercommunale IVVO het best een container van 140 liter reserveren die overigens vanaf april slechts tweewekelijks zal geledigd worden.  Op vandaag passeert de huisvuilwagen nog wekelijks.


De reservaties kunnen gebeuren via www.ivvo.be waarbij men gebruik moet maken van de login en het paswoord die ieder Diksmuids gezin per post kreeg toegestuurd.
Met deze containers zal men slechts het gewicht betalen dat wordt opgehaald.  Dat zal verrekend worden met dezelfde factuur als deze die men krijgt voor de GFT-containers. De afvalcontainers worden geleverd in de loop van de maand maart 2022. (DLD)