Start van de bouw van het nieuw politiekantoor
Op het terrein op de hoek van de Pluimstraat en de Woumenweg, waar voorheen het intussen gesloopt financiëngebouw stond, starten op 23 november de bouwwerken voor het nieuw hoofdkantoor met het plaatsen van de paalfunderingen. Dit kantoor zal, ook rekening houdend met de grondaankoop, de sloopwerken en de BTW, 10.725.000 euro kosten. In het voorjaar van 2025 zouden de politiediensten van politie Polder het nieuwe gebouw in gebruik nemen.


Woumense Okra-fietsers vieren hun kampioenen
Met een feestelijke maaltijd hebben de fietsers van Okra Woumen een punt gezet achter hun fietsseizoen. Kampioenen werden bij de dames Rita Decocker en bij de heren Rudy De Deyne. Intussen werden ook de twee vroegere wegkapiteins, Gilbert Blankaert en Bernard Sinaeve, gehuldigd voor hun jarenlange inzet en de nieuwe routebepalers, Kristian Arickx en Rudy De Deyne, ontvingen een passend geschenk voor hun eerste werkjaar als kapitein. Voorzitster Juliana Bugenhout was blij naast de gelauwerden te mogen plaatsnemen. (foto Stefaan Debruyne linksonder)


Vriesganzen vieren kampioenen en jubilarissen
En ook de wielerclub De Vriesganzen sloot hun 51ste seizoen af met een feestmaal waaraan ook de klassieke viering van de kampioenen en de jubilarissen werd gekoppeld. Clubkampioen werd Werner Swankaert die geen enkele rit heeft gemist. Frans Geldof was er twee maal niet bij. Hannes Stevens werd bergkampioen bij de -45 jarigen, Stijn Baert kroonde zich tot bergkoning bij de masters en bij de dames was die eer weggelegd voort Laura Huyghe. De jubilarissen waren Reginald Notable (30 jaar lid en tevens voorzitter), Katrien Braem en Bart Vandenberghe (25 jaar lid), Geert Decapmaker, Rony Jaecque en Frans Geldof (20 jaar wielertoerist). Voor hun 10-jarig lidmaatschap werden Klaas Depouvre, Dieter Jonckheere, Jonas Van Damme en Jasper Van Acker gevierd.
Tijdens het eerste weekend van december is er de jaarlijkse tweedaagse boter- en kaaskaarting in oc Walnes. Het nieuwe seizoen start de eerste zondag van maart. Nieuwe leden kunnen zich melden bij één van de bestuursleden die men kan vinden op www.devriesganzen.be (foto : Stefaan Debruyne rechtsonder) (DLD)