Politiezone Polder wil een nieuw kantoorgebouw bouwen aan de Rijkswachtstraat.  Maar hiervoor moet de papiermolen nog flink wat draaien.  Zo is het momenteel wachten op de goedkeuring van de wijziging van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan.  Maar intussen kampt men bij zone Polder wel met plaatsgebrek, men heeft nood aan een betere huisvesting.  Vandaar dat men in afwachting van het nieuw kantoor de drie (ex-rijkswacht)woningen in gebruik heeft genomen. (foto)  Gezien het vroeger kantoorgebouw reeds eerder in gebruik was genomen, wordt zo de hele voormalige rijkswachtsite opnieuw volledig ingenomen door politiemensen.

In een eerste woning is de wijkafdeling van Diksmuide ingetrokken.  De vijf wijkagenten krijgen er hun kantoor, samen met twee leidinggevenden die ook de 4 wijkafdelingen van Diksmuide, Kortemark, Houthulst en Koekelare coördineren.  Daar zijn immers momenteel geen leidinggevenden meer aanwezig wegens een tekort waardoor het kader niet ingevuld raakt.
In de tweede woning is het Lokaal Informatie Kruispunt (LIK) gehuisvest.  Zij zaten voorheen in Houthulst.  Op de eerste verdieping zitten 4 politiemensen terwijl de benedenverdieping wordt ingenomen door 6 administratieve bedienden.
Iedereen werkt in deze twee woningen normaal in dagdienst en nergens wordt publiek ontvangen.  De wijkinspecteurs werken wel op uitnodiging.
De laatste woning is tenslotte op de benedenverdieping ingericht als vergader-, les- en briefinglokaal.  De bovenverdieping wordt enkel als archief gebruikt.  Daar zijn geen personeelsleden tewerkgesteld.
De drie woningen werden, vooraleer dat ze in gebruik werden genomen, grondig gepoetst, de muren werden geschilderd en tenslotte werden ze ook voorzien van de nodige dataverbindingen en een alarmsysteem.  Het meubilair werd meeverhuisd van hun vorige kantoren,.  Alleen in het vergaderlokaal werden enkele nieuwe tafels voorzien.  Hierdoor kon men met een minimum aan kosten aangename burelen maken in de woonruimtes en slaapkamers van de vroegere rijkswachtwoningen.
Bedoeling is wel dat deze mensen, die nu reeds hun kantoor kregen aan de Rijkswachtstraat, in de toekomst ook gaan werken in het nieuwe gecentraliseerde gebouw waar ook alle andere diensten hun onderdak zullen krijgen met uitzondering van de wijkafdelingen. (DLD)