Het Diksmuids verenigingsleven is door een donkere coronatunnel gegaan.  En voor toneelgroep Plankenkoorts was dit niet anders.  Maar intussen is men, men zicht op het einde van de pandemie, ook bij Plankenkoorts opnieuw gestart met de de repetities.  Bedoeling is om in decemer opnieuw een opvoering te brengen in CC Kruispunt.  Op de affiche wordt dan “Soep met balletjes” geserveerd.

Volgens voorzitter Chris Vandewalle vragen, na anderhalf jaar inactiviteit, de trouwe Plankenkoorts-bezoekers wanneer ze opnieuw in CC Kruispunt terecht kunnen voor hun vertrouwd gezelschap.  En voorzitter Vandewalle kan alvast aankondigen dat het team van Plankenkoorts sinds begin september werkt aan de opzet van een nieuw komisch stuk.  Dat wordt  ‘Soep met balletjes’ en de repetities daarvan zijn al volop aan de gang.  En de spelers die dit stuk brengen zijn Marc De Keyrel, Nadine Vandorpe, Peter Vlaeminck, Valerie Vanacker, Els Monstrey, Yolande Declerck, Jeannine Beerlandt, Johan Roose en Roger Delaleeuwe.   Regisseur Katrien Remmery zorgt dat alles netjes voor het voetlicht komt.  De opvoeringen zijn voorzien op zaterdag 4 december (20 u), zondag 5 december (18 u), woensdag 8 december (14 u), vrijdag 10 december (20 u) en zaterdag 11 december (20 u). De opvoeringen gaan door in CC Kruispunt.  Ook de kaartenverkoop is voorzien via CC Kruispunt.

En voor wie al iets wil vernemen over de komende productie, deze kleine tip van de sluier.  Freddy en Magda gaan al jaren naar dezelfde camping. Lekker luieren voor de TV en op tijd en stond een frisse pint. Wanneer op een dag ook nog schoon vrouwvolk op de camping komt, is Freddy in zijn nopjes, tot groot ongenoegen van Magda. Maar gelukkig voor haar komt hun zoon met zijn liefje op bezoek. Maar is zijn levenswandel zo zuiver als Freddy en Magda denken? Om elke dag wat ambiance op de camping te brengen is er ook nog een afgedankte operazanger, eeuwige vrouwenversierder en nu dus ook sportmonitor en animator. Met een soepboer, een campinguitbaatster en de twee vriendinnen die komen kamperen is het gezelschap compleet.

Volgens Plankenkoortsvoorzitter Vandewalle kijken de acteurs en de medewerkers er nu al naar uit om hun trouw publiek opnieuw een avondje ‘schaterlachen’ te bezorgen.  (DLD)