Tijdens de eerste helft van december wordt de Diksmuidse schepen Marc De Keyrel voor eventjes een parlementslid.  Want dan brengt de Diksmuidse toneelgroep Plankenkoorts in CC Kruispunt de komedie “Hotel op stelten” waarin Marc De Keyrel de hoofdrol als parlementslid voor zijn rekening neemt.  Het wordt een snelle deurenkomedie die niet alleen alle ingrediënten bevat voor een gezonde avond ontspanning voor de toeschouwers maar die van de spelersgroep wel een grote inspanning vraagt.  Maar ook nu weer zorgt regisseur Katrien Remmery dat alles in goede banen loopt in zoverre dit uiteraard kan in een hotel op stelten.

Het verhaal. Bart Willems, parlementslid, logeert voor de bespreking van een nieuw wetsvoorstel in een hotel in Brussel en heeft zijn vrouw Patricia meegenomen om samen het weekend door te brengen. Bart wil echter van twee walletjes eten en laat zijn privé-secretaris Gino Peeters een tweede suite boeken in hetzelfde hotel om er de namiddag door te brengen met zijn minnares Jolien Bonnie. Het liefdesnestje van Bart blijkt echter de suite te zijn naast deze waar hij en Patricia logeren. Misschien handig, maar oorzaak van veel problemen als Patricia onverwacht terugkomt. Vanaf dat moment loopt niets meer zoals gepland. Gino doet zijn uiterste best om alles in goede banen te leiden, maar hoe meer hij zijn best doet hoe gekker de situaties worden…
Verwarring alom in deze hilarische komedie zodat uiteindelijk zowel de gasten als het hotelpersoneel niet meer begrijpen hoe de situatie eigenlijk in elkaar zit.

De spelersgroep : Marc De Keyrel (Bart Willems, parlementslid), Els Monstrey (Patricia Willems, echtgenote van Bart Willems), Stijn Sinnaeve (Gino Peeters, privésecretaris van Bart Willems), Nadine Vandorpe (hotelmanager), Frank Van Brabant (receptionist) Johan Roose (Oosterse kelner), Iraïs Degrieck (dienstmeisje Maria), Jeanine Beerlandt (Liliane Vandevelde, parlementslid), Valerie Vanacker (Jolien Bonnie, secretaresse van de eerste minister) en Chris Vandewalle (Timothy Bonnie, echtgenoot van Jolien Bonnie).
De technische ploeg : Marc Putman, Danny Buggenhout en Marc Vandelanotte (decor en toneelmeester), Yolande Declerck en Nathalie Debruyne (tekststeun), Conny Vanderper en Griet Rondelez (grime) en het technisch team van CC Kruispunt.
De voorstellingen zijn voorzien op zaterdag 2 december (20 uur), zondag 3 december (18 uur), woensdag 6 december (14 uur), vrijdag 8 december (20 uur) en zaterdag 9 december (20 uur). Kaarten kunnen nu reeds gekocht worden via www.cckruispunt.be. (DLD)