Tijdens een ceremonie op de Horeca Expo in Flanders Expo in Gent kreeg de Diksmuidse Nachtraafbrouwer Lieven Onraedt deze morgen opnieuw twee zilveren medailles van de Brussels Beer Challenge, volgens de Diksmuideling één van de meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld. Kreeg hij deze maal met De Witte Raaf en de Wild Cherry intussen al zijn tiende en elfde medaille, toch is het nog steeds geen gewoonte volgens Lieven Onraedt, het blijft steeds een uitdaging om een prijs te pakken. En volgend jaar mag hij ook naar het Franse Lyon, deze maal om zelf in de jury van een wedstrijd te zitten.

Drie dagen lang trok een panel, gevormd door bierkenners uit alle hoeken van de wereld, zich terug in Turnhout om er de deelnemende bieren te wikken en te wegen. Onder deze bieren twee Nachtraafbieren die Lieven Onraedt voor het eerste liet deelnemen aan een wedstrijd. Hij was dan ook aangenaam verrast te vernemen dat zowel De Witte Raaf (5°) als de Wild Cherry (6°) een zilveren medaille wonnen in, door het groot aantal deelnemers, felbevochten categoriën. Volgens de Diksmuidse brouwer zijn deze medailles ook onbetwisbare kwaliteitslabels want de jury van de Brussels Beer Challenge wordt ieder jaar opnieuw en verschillend samengesteld.

En intussen kreeg de Diksmuidse Nachtraafbrouwer ook een uitnodiging om volgend voorjaar zelf te gaan jureren tijdens een bierwedstrijd in het Franse Lyon. Tenslotte zal hij dichter bij huis, tijdens de Diksmuidse kerstmarkt op 15,16 en 17 december ook zijn gamma Nachtraafbieren laten ontdekken. En daarbij ook de twee gevierde bieren die voortaan in het vast gamma zijn opgenomen. Overigens zal men er niet alleen de bieren, al dan niet in geschenkverpakking, kunnen aankopen, men zal er ook kunnen degusteren. Meer info over de Nachtraafbieren en de verkooppunten waar ze te koop zijn : www.nachtraafbier.be. (DLD)