Het wordt een muzikale zomer in Diksmuide.  Tijdens verschillende evenementen zal er een pak muziek te horen zijn, van verschillende genres.  Zo zijn er van eind juni tot begin september de wekelijkse kioskconcertjes op zondagvoormiddag op de Grote Markt.  Daar staat de hele zomer lang de mobiele kiosk.  (foto archief) Verder zijn er ook opnieuw de Zomerse Vrijdagen met gratis optredens aan verschillende horeca-zaken, Ment-TV komt opnieuw langs om er opnames te maken en tenslotte kan men ook nog gratis concerten bijwonen in het kader van het festival Stad Onderstroom.

Op zondag 30 juni mag de Diksmuidse harmonie Burgerskring het eerste kioskconcert verzorgen om 11 uur.  Bedoeling is dat men niet alleen naast de kiosk op de Grote Markt, maar ook vanop de terrasjes op de markt kan genieten van een streepje muziek.  En er wordt voor deze kioskconcertjes gezorgd voor een gevarieerd aanbod aan genres : Straatfanfare Sakanotes (7 juli), Freundschatsblaskapelle met jeugdwielerteam Westhoek (14 juli), Brigitte met cover, pop en Nederlandstalige rock (21 juli), Muzekupe met West-Vlaamse streekliederen (28 juli), LX-ier met folk en wereldmuziek (4 augustus), Belladonna, een koor met wereldmuziek (11 augustus), de Rolling Notes Streeband (18 augustus) en de Woumense fanfare Hoger Op (25 augustus).  De optredens beginnen telkens om 11 uur. Op 1 september zijn er in het kader van de start van het nieuwe cultuurjaar, en bij wijze van overgang naar het najaar, op en rond de kiosk nog een pak activiteiten voorzien door CC Kruispunt.

Vanaf vrijdag 12 juli zijn er ook opnieuw de Zomerse Vrijdagen die dit jaar in een nieuw kleedje werden geplaatst.  Hierdoor kan men voor deze reeks optredens bij horeca-zaken voortaan ook terecht in de dorpen.
12 juli vanaf 20 uur aan Petit Paris : Laura Lynn, Wim Soutaer & Charles Van Domburg en dansschool El Sansha.
19 juli vanaf 17.30 uur aan Brouwershuys : NAFT en The Fallen Madonnas.
26 juli vanaf 21 uur aan De Keizerhoek : accordeonist Marino Punk
16 augustus vanaf 21 uur aan Opus 3 : Variéteshow ‘Les fleurs D’Alost’.
23 augustus vanaf 20.30 uur aan De Speelman : Pancrase station crew

Op maandag 8 juli komt de Ment TV Zomertour al voor de derde maal naar Diksmuide voor zomeropnames.  Het publiek krijgt vanaf 18.30 uur gratis de Vlaamse top tien live aan het werk.  Presentatoren van dienst zijn Lindsay en Herbert Verhaeghe en ruim 30 artiesten uit de Vlaamse muziekwereld brengen hun nieuwste hits.  Nu reeds zijn aangekondigd : Laura Lynn, John Leo, Lindsay, Iantje Tavernier en Frank Galan.

Daarnaast zijn er ook nog gratis concerten die door muziekclub 4AD georganiseerd worden in het kader van het zomerfestival Stad Onderstroom.  Voor de programmatie hiervan verwijzen we naar www.4ad.be. (DLD)