Deze week heeft de Diksmuidse school voor buitengewoon basisonderwijs Klimop uit de Pluimstraat deelgenomen aan de Dikketruiendag.  Het was reeds de zestiende maal dat dit initiatief werd genomen in de Vlaamse en Brusselse scholen.  Dit jaar was de slogan van deze klimaatcampagne ‘Breng leven in je tuin! – meer biodiversiteit helpt het klimaat”’.  Weerman Frank Deboosere spoorde op www.dikketruiendag.be aan om springlevende natuur te creëren en Klimop Diksmuide ging de uitdaging aan en ging met de volledige school aan de slag.
Leerlingen en leerkrachten sloegen de handen in elkaar en zorgden voor diverse activiteiten. Zo maakten ze een reuzeninsectenhotel, raamstickers voor de vogels, pindanotenslingers en vetbollen. Verder werden de bloembakken opgesmukt en beplant met bloemen en er werden ook kleurrijke vogelkastjes getimmerd.
Tenslotte werd ook nog een dikketruiendag-lied gemaakt. Zo leerden de leerlingen op een eenvoudige manier wat biodiversiteit is en hoe wij hieraan kunnen meewerken, zo leerden ook wij nog van leerkracht Stefanie Debergh. (DLD)