Na de voor Kiwanis onverwachts heel geslaagde Valentijns foodbox-actie, was het volgens Jurgen Buyse van deze Diksmuidse serviceclub vorige week vrijdag tijd om de ingezamelde fondsen te beginnen uitdelen.  En de eerste overhandigingen gebeurden bij ‘t Vlot en Duin en Polder.  Hun vertegenwoordigers, Jef Maertens en Jürgend Delbarge lichtten toe wat de 2.000 euro die ze elk kregen zullen betekenen voor hun vereniging.

Allereerst mocht Jürgend Delbarge van Duin en Polder 4 iPads, die samen een waarde vertegenwoordigen van 2.000 euro, in ontvangst nemen.  Duin en Polder kan hiermee elk van haar vier vestigingen een iPad geven waarmee ze haar bewoners meer mogelijkheden kan geven om te communiceren met het thuisfront.  Zeker handig tijdens deze coronatijden.

Voorzitter Jef Maertens van welzijnschakel ‘t Vlot kreeg dan weer 20 voedselbonnen ter waarde van 25 euro waarmeer men aankopen kan doen bij Kiwanissponsor AD Delhaize te Diksmuide.  Volgens Jef Maertens zullen deze bonnen verwerkt worden in de paaspaketten die zullen bezorgd worden bij gezinnen die het financieel iets moeilijker hebben.
Verder voorzag Kiwanis ook nog een budget van 1.500 euro voor ‘t Vlot die ze kan inwisselen bij een andere Kiwanissponsor Actief Computer Esen. Daarmee wil ‘t Vlot computerhardware aankopen om mensen te helpen die thuis geen computer hebben.  Samen is dit ook een budget van 2.000 euro voor ‘t Vlot. (DLD)