De Dksmuidse schuttersgilde KH Willem Tell heeft de eerste én de tweede plaats behaald in de 59ste editie van de in schutterskringen hoog aangeschreven Schaal De Spot die dit jaar betwist werd in Lo-Reninge.  Dat deze  gilde goud en zilver meebrengt naar Diksmuide is des te opmerkelijker omdat Willem Tell al drie jaar lang geen gebruik meer kan maken van haar eigen specifieke trainings- en wedstrijdinfrastructuur op het sportcomplex De Pluimen.

De finale van de 59ste editie Schaal De Spot vond zaterdag plaats onder een stralende zon in Lo-Reninge.  Schaal De Spot is een schutterstornooi op de staande wip dat georganiseerd wordt door het schuttersverbond Veurne-Ambacht.  Dit jaar jaar namen hieraan 53 schutterspeletons deel die telkens bestonden uit 5 schutters.
Na 3 voorrondes bleven nog 7 ploegen over waarvan dus 2 van Willem Tell uit Diksmuide.  Deze 2 peletons van Willem Tell wisten zowel de 1ste als de 2de plaats te veroveren.  Diksmuide B (foto) won met 55 punten en Diksmuide A volgde op één punt.  Voor de Koninklijke Handboogmaatschappij Willem Tell uit Diksmuide een unieke prestatie in de geschiedenis van het schuttersverbond Veurne Ambacht, zo vernemen we van Martin Vanfleteren van KH Willem Tell Diksmuide.
Foto van links naar rechts : Piet Dejonghe, Luc Vanderscheuren, Martin Vanfleteren, Sander Vanfleteren en Robin Vanfleteren. (DLD)