Diksmuide komt stilaan in kerstsfeer.  Komend weekend zijn er de kerstkoopdagen met de kerstmarkt op de Grote Markt, de Oxfam-kerstmarkt in galerij Montanus en Kerst in het Begijnhof.  In de aanloop naar dit weekend wordt intussen overal de kerstverlichting aangebracht.  Dit jaar voorziet men extra verlichte eyecatchers om het kerstgebeuren nog meer in de verf te zetten. Zo wordt het stadhuis versierd met een gigantische strik (foto) en op het Italiëplein komen er bogen in de vorm van een kerstbal waar men ook onderdoor kan wandelen.  Ze zijn dan ook 4 meter hoog en 4 meter breed.  In de dorpen kiest men voor paalornamenten die aan openbare verlichtingspalen opgehangen worden.

Overigens wordt de kerstverlichting niet langer meer aangekocht maar wel gehuurd.  Een firma zal deze energiezuinige led-verlichting ophangen, herstellen en wegnemen.
In het verleden werd de kerstverlichting aangekocht door Diksmuide en in het centrum opgehangen door de eigen technische dienst. In de dorpen werd de kerstverlichting voornamelijk door de feestcomités of bewonersplatformen opgehangen.  Met deze nieuwe huuraanpak zorgt men volgens burgemeester Lies Laridon voor een gelijke behandeling tussen het centrum en de dorpen.  Dit zorgt ook voor een werklastvermindering voor de eigen technische dienst.
Door het huursysteem voor 3 jaar te voorzien, is het ook mogelijk om na 3 jaar de kerstverlichting te vernieuwen wat toelaat in te spelen op modetrends in de kerstverlichting.
Diksmuides kerstverlichting zal 46.000 euro (exclusief BTW) kosten. (DLD)