Op woensdag 19 juni start om 9 uur ’s morgens de kaartenverkoop van het 30ste cultuurseizoen van CC Kruispunt. Men deze kaarten zowel online reserveren via www.cckruispunt.be, aan de balie in het cultuurcentrum zelf waar men zowel cash als met bancontact kan betalen of telefonisch via 051/79.32.50. Wie voor dat laatste opteert moet wel vervolgens binnen de 7 dagen het verschuldigd bedrag betalen, zoniet vervalt de reservatie. Het nieuw cultuurseizoen zelf start tijdens het eerste weekend van september met een theaterfestival in de tuin van CC Kruispunt.

Voor haar 30ste seizoen presenteert CC Kruispunt een uitgebreid programma-aanbod met niet alleen een pak topvoorstellingen maar als altijd ook enkele bijzondere exemplaren. En tussen de namen die tijdens dit seizoen in de schouwburg zullen passeren zitten eens te meer een pak klinkende uit de Vlaamse theaterwereld : Elias Bosmans, Daan Hugaert, Greet Jacobs, Koen Degrande, Tania Van der Sanden, Han Coucke, Frank Focketyn, Jonas Leemans, Gili, Viv Van Dingenen, Lucas Van Den Eynde en Michaël Pas. Maar ook muzikale namen ontbreken niet : Johan Heldenbergh, Roland van Campenhout, Sean Dhondt, Anne Mie Gils, David Cantens, Senne Guns, Ann Van den Broeck en Gert Bettens. En uiteraard kan ook de humor niet ontbreken en hiervoor zorgen Wim Willaert, Steven Goegebeur, David Galle en Pieter Verelst.

En tenslotte zijn er nog familievoorstellingen zodat alle leeftijden aan hun trekken kunnen komen tijdesn dit feestjaar. De opvoeringen gaan normaliter door in de schouwburg maar voor enkele wijkt men uit naar de Sint-Andreaskerk in Woumen en lezingen gaan door in de bibliotheek. Maar het programma is uiteraard meer dan namen en plaatsen, het volledig programma is terug te vinden op www.cckruispunt.be.
Maar naast de eigen programmatie zijn er in CC Kruispunt ook dit jaar gastvoorstellingen van andere socio-culturele verenigingen, lokale kunstenaars en de academie Kadens. En voor de filmvoorstellingen zorgt de Diksmuidse Filmsclub. Tickets voor deze gastvoorstellingen kunnen momenteel nog niet gereserveerd worden. (DLD)