De Diksmuidse imkersvereniging Yzervallei heeft met succes een imkerscursus afgesloten.  Ze bracht immers, tijdens de voorbije 8 maanden, een 30-tal kandidaat-imkers uit de hele provincie naar de Blankaart.  Tijdens een 8-tal bijeenkomsten werd heel wat theoretische en praktische basiskennis bijgebracht in verband met de start van het imkeren.
Doordat de lessen steeds plaats vonden op de Blankaart in Woumen, konden lesgevers en cursisten er op deze site gebruik maken van de aanwezige bijenhal.  Voor de Diksmuidse secretaris Luc Aneca hebben intussen de meeste van deze cursisten een eigen bijenvolk aangeschaft.  Meteen kan dan ook voor hen het zelfstandig imkeren beginnen, compleet met een prikje hier en een steekje daar.
Maar met deze lessenreeks, is de opleiding niet compleet.  Vanaf oktober worden de lessen dan ook verdergezet met een cursus vervolmaking.
Voor secretaris Luc Aneca past overigens deze cursus binnen het doel van de Diksmuidse imkersvereniging.  En dat doel is nog heel wat ruimer want naast het opleiden van nieuwe imkers wil ze verder als vereniging ook de belangen van de imkers verdedigen, de bevolking tonen hoe belangrijk bijen zijn omwille van de bestuiving en ook een goed en waardevol product dat honing is aanbieden.
Wie ook geïnteresseerd is in de werking van de imkersvereniging De Yzervallei, of misschien ook zelf lid wil worden, kan contact opnemen via hun website waar ook alle info rond het imkeren te vinden is : www.imkersbonddiksmuide.be
Contact kan men ook opnemen met secretaris Luc Aneca 0476 85 30 04 en voorzitter Luc Sansen 0496 93 81 08 (DLD)

foto : het bestuur van Yzervallei en de cursisten