De leden van witvishengelclub De Ijzerdijkvissers die aangesloten zijn bij de Vlaamse sportfederatie ‘Sportvisserij Vlaanderen’ hebben op zaterdag 17 oktober vrijwillig zwerfvuil opgeruimd langsheen hun favoriete water, de IJzer. Acht vissers, samen met een echtgenote van één van deze vissers, hebben naar jaarlijkse traditie zwerfvuil opgeruimd op de IJzeroevers vanaf de Dodengang en tot over Tervaetebrug.  Ook de overzijde werd geruimd vanaf de jachthaven Portus Dixmuda tot aan de visplaatsen bij de Warmoesstraat.  Het ging over een totale afstand van 9 kilometer.
De vissers waren alvast verbaasd over wat ze er allemaal vonden, zo stelt voorzitter Walter Vanhoutte.


Zo vond men er niet alleen een band van een vrachtwagen maar ook autobanden, een venster van een landbouwmachine, een koffiezetmachine,  glazen en plastiek flessen (al dan niet gevuld met urine), resten van kabels  en vooral heel veel drankblikjes.  In totaal werden ongeveer 30 zakken klein afval opgeruimd.

Afvalzakken, handschoenen en opraapstokken werden  ter beschikking gesteld door de dienst openbare ruimte van de stad Diksmuide.  Overigens kregen de vissers van deze stedelijke dienst nog een oprechte dank-je-wel om de oevers geheel vrijwillig zwerfvuilvrij te houden. (DLD)

foto : Het zwerfvuil werd door de vissers verzameld aan de Tervaetebrug (tenzij de zware stukken) waar het werd opgehaald door de reinigingsdienst van de stad Diksmuide.