Ook de Diksmuidse horeca dreigt dezer dagen handen tekort te komen.  Bij de jaarwisseling sloot het Woumens restaurant ’t Jagershof al de deuren.  Het moeilijk vinden van personeel wordt als één van de redenen opgegeven.  Ook in restaurant ’t Notarishuys is men nog steeds op zoek naar nieuwe krachten en tenslotte doet ook chef Tim Saint-Germain van de gelijknamige Salons Saint-Germain een oproep.  Had hij tot de pandemie uitbrak bijna 20 mensen voltijds in dienst, vandaag is hij nog steeds op zoek naar 5 medewerkers die zijn team weer compleet kunnen maken.  Daarnaast had hij vroeger ook een 300-koppige groep, gaande van flexijobbers tot studenten die wat wilden bijklussen en die konden bijspringen om de vele gasten van de feesten te ontvangen.  Ook deze groep moet opnieuw aangevuld worden en daarvoor deelt hij nu flyers uit onder de studenten zodat men de gasten, wanneer zijn feestzalen opnieuw op kruissnelheid komen, opnieuw als van oudsher kan ontvangen.

Het is, na de zomerse heropleving, opnieuw erg stil aan de De Breyne Peelaertstraat.    Huwelijksfeesten zijn er amper in de Salons Saint-Germain en de personeelsfeesten en nieuwjaarsrecepties die in pre-coronatijd zorgden voor een goedgevulde januari-maand zijn er nu al helemaal niet.  Alleen de zondagse brunch doet de keuken van de salons wekelijks nog eens op volle toeren draaien.  Al mag men ook hiervoor minder gasten ontvangen die dan ook nog eens aan tafels van maximaal zes personen moeten aanschuiven.  Voor het beperkt aantal feesten naast de wekelijkse brunch op zondagmiddag, hebben uitbaters Tim en Eline op vandaag wel nog voldoende medewerkers om de gasten te ontvangen.  Maar hopelijk kan men dus “straks” de deuren van de Salons opnieuw helemaal open gooien en tegen die tijd wil men de groep met kandidaat-medewerkers opnieuw op peil brengen.  Hiervoor zoekt men ondermeer gemotiveerde en flexibele studenten die hun handen uit de mouwen kunnen steken, zowel in de zaal, de keuken als bij de afwas.  Maar ook wie wat wil bijverdienen is welkom
Daarnaast willen Tim en Eline ook hun vast team opnieuw vervolledigen met nieuwe horeca-mensen die niet noodzakelijk ervaring nodig hebben.  Doordat hun zogenaamde harde kern aan vaste medewerkers is gebleven hebben ze immers voldoende ervaring in huis op nieuwe mensen te kunnen opleiden.

Wie interesse heeft om nu en dan eens bij te springen in de Salons Saint-Germain of interesse heeft in een voltijdse job, kan steeds zijn kandidatuur melden via info@salonssaintgermain.be of telefonisch 051/50.253.20.  Daar kan men ook alle bijkomende informatie krijgen om misschien straks één van de radertjes te worden binnen de Salons Saint-Germain. (DLD)

foto JPO