Ook Diksmuide blijkt niet langer gespaard te blijven van een sterk stijgend aantal besmettingen.  De voorbije zeven dagen werden immers 26 nieuwe gevallen van Covid-19 geregistreerd bij Diksmuidelingen.  Dat is meteen het hoogste aantal sinds het uitbreken van de coronacrisis.  Hierdoor komt Diksmuide ook in de alertfase drie.  Maar positief is toch dat voorlopig geen besmettingen werden vastgesteld in de woonzorgcentra  en serviceflats.  Het stadsbestuur zal samen met de huisartsen de cijfers op de voet volgen.  Indien nodig, zal ze kort op de bal spelen en de maatregelen nemen die nodig zijn voor Diksmuide.

De besmettingen zijn wel erg divers, wat opvallend is.  Men stelt zowel in het centrum als in de dorpen besmettingen vast.  Daarnaast variëren ook de leeftijden van 12 tot 91 jaar.  Er is dus geen duidelijke besmettingscluster wat erop wijst dat de besmettingen op verschillende plaatsen en momenten zijn opgelopen.
Gezien de toegenomen besmettingen is er volgens burgemeester LIes Laridon geen tijd te verliezen, de inwoners moeten op hun verantwoordelijkheid gewezen worden.  Het stadsbestuur past alvast alle federale maatregelen strikt toe en vraagt inwoners om de opgelegde maatregelen te respecteren. Elk gezin nodigt bijgevolg maximum 4 mensen tegelijkertijd uit, kinderen jonger dan 12 jaar niet meegeteld.
Verder geldt vanaf vandaag voor de sport- en jeugdsector ook code oranje. Dat wil zeggen dat indoorsportactiviteiten waar men geen anderhalve meter afstand kan houden tijdelijk verboden worden voor iedereen die ouder is dan 12 jaar. Ook in Diksmuide worden kleedkamers en douches gesloten, behalve in zwembaden. Maar sportkampen en andere jeugdactiviteiten kunnen nog doorgaan, zij het in kleinere groepen. Bij binnenactiviteiten verkleint de bubbel voor kinderen ouder dan 12 naar 20 kinderen. Het dragen van een mondmasker is dan verplicht. Bij buitenactiviteiten geldt een limiet van 50 kinderen en moet er geen mondmasker opgezet worden.
Poltiezone Polder zal strikt nazien op de naleving van alle regels.

Voor meer Coronanieuws in Diksmuide : klik hier. (DLD)