Hello Stars is een nieuwe Belgische muziekgroep voor en door kinderen.  En één van hen is de Diksmuidse Eline Dedeken.  Deze groep gaat met zijn liederen vooral in op sociale thema’s.  Ieder nummer dat ze brengen leunt zeer dicht aan bij de belevingswereld van de kinderen : de start van het nieuwe school met “wij zijn klaar” waarvoor ze een videoclip hebben opgenomen, pesten, verkeersveiligheid, … Deze week was er ook nog een “Release Party” in Vorst waar Hello Stars zorgde voor een mini-optreden met 5 van hun nummers. En er is nog een Diksmuidse link die Hello Stars heeft.

Bij elk liedje dat Hello Stars uitbrengt, horen ook bijhorende dans- en zanglessen die kunnen aangeleerd worden met educatieve video’s.  Deze sluiten daarenboven ook nog eens aan op de Vlaamse eindtermen en leerplannen.  De lessen zijn ook duidelijk uitgelegd in verschillende lespakketten, waardoor leerkrachten, animatoren, jeugdwerkers, jeugdbewegingen,…er makkelijk mee aan de slag kunnen. Er zijn ondertussen al heel wat scholen hiermee aan de slag gegaan waaronder ook de Vrije Basisschool van Diksmuide.  En dan komen we bij die andere Diksmuidse link : ook de opnames van Hello Stars zijn gebeurd in deze Diksmuidse school.


 

Iedereen kan gratis toegang krijgen tot deze lespaketten via www.hellostars.be.   Op deze site vindt men ook nog eens alle info over Hello Stars en men kan ze er ook horen en zien zingen. (DLD)