Om het nieuw Woumens ontmoetingscentrum Walnes nog stijlvoller te maken, organiseren de cultuurraad en de stedelijke cultuurdienst een haiku-wedstrijd.  Aan deze wedstrijd zijn geen geldprijzen verbonden maar de beste haiku’s worden wel geïntegreerd in het Ontmoetingscentrum van Woumen waar ze op de ramen zullen verschijnen.  Creatieve schrijfsels worden ten laatste op 31 maart om middernacht verwacht. Een jury, samengesteld uit leden van de stuurgroep van de cultuurraad, de schepen voor cultuur, inwoners van Woumen, … zal dan tegen eind april de ingestuurde haiku’s beoordelen op vorm en inhoud.

Een haiku is een Japanse dichtvorm bestaande uit drie regels. Voor deze haiku-wedstrijd wordt gekozen voor een vaste vorm van drie regels met respectievelijk 5, 7 en 5 lettergrepen.  De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen, ook voor niet-Diksmuidelingen en elke deelnemer mag 1 of meerdere haiku’s indienen.
Inzendingen kunnen ingestuurd worden via e-mail naar vrije.tijd@diksmuide.be met volgende gegevens (worden niet bezorgd aan de jury): pseudoniem, naam, adres, telefoonnummer. Wel wordt gevraagd verschillende haiku’s mee te sturen in aparte bijlagen (1 bijlage per haiku), telkens met vermelding van het pseudoniem.  Ook voor de inzendingen op papier wordt gevraagd om elke haiku op een ander vel met vermelding van het pseudoniem te printen of te schrijven. Tenslotte moet dan ook een apart blad bezorgd worden met het pseudoniem, de eigenlijke naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.  Per post opsturen kan naar CC Kruispunt, haiku-wedstrijd, Maria Doolaeghestraat 2b, 8600 Diksmuide.  Daar kan ook het reglement opgevraagd worden. (DLD)