Het Diksmuids stadsbestuur vraagt de hulp van de Diksmuidse N-VA-ers om het dossier van de Woumense Jonkershove- en Sint-Pietersstraat opnieuw op de rails te krijgen. Vlaams minister Zuhal Demir (NV-A) had immers in oktober al bijna 472.000 euro vrijgemaakt om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen in de Esense Kapelhoek- en Stokerijstraat. Maar dezelfde werken in beide Woumense straten blijven in de wachtkamer zitten, niettegenstaande ze reeds lang op de planning staan. Omdat deze laatste werken gekoppeld worden aan de aanleg van een fietspad, vraagt schepen Marc Deprez (Idee Diksmuide) de N-VA-ers tussen te komen bij “hun” minister.

Toen in oktober de subsidies bekend raakten voor de Esense straten (eDiksmuide 16 oktober) , vroeg burgemeester Lies Laridon (CD&V) zich reeds af waarom minister Demir geen geld had voorzien voor de Woumense Jonkershovestraat. Dit Woumens dossier stond immers toen reeds verder dan deze voor de Esense straten. Raadslid Koen Coupillie (N-VA) speelde toen reeds deze vraag door aan de minister maar tot dusver is niets bekend over het antwoord daarop.
Schepen Marc Deprez herhaalde dan ook tijdens de voorbije gemeenteraad deze oproep aan N-VA. Hij vroeg aan te dringen bij minister Demir om voor het Woumens dossier het gaspedaal in te duwen.

Maar voor Esen, waarvoor wel subsidies werden gegeven, moet Diksmuide alvast tegen 2027 in het gebied van de Handzamevaart de riolering afkoppelen in verhouding tot 14 bewoners. De kost voor deze rioleringswerken, ten bedrage van zowat 472.000 euro, wordt dus volledig betaald door de Vlaamse Overheid. Het sleufherstel voor de wegenwerken wordt voor 106.000 euro betaald door Fluvius., zodat Diksmuide enkel het saldo van de wegenwerken, bijna 220.000 euro, moet betalen. Maar schepen Deprez keek dus tijdens de zitting vooral uit naar gelijkaardige werken in Woumen waar ook het reeds lang gevraagde fietspad in de Jonkershovestraat aan gekoppeld wordt. (DLD)

Foto : Stad Diksmuide