Vrijdagavond 5 juli kan men opnieuw terecht in Diksmuide voor een muziekfestival : het Front Festival. Zijn het misschien niet de écht grote namen op de affiche voor deze eerste editie, voor organisator KSA-Torenwacht hebben alle groepen heel wat muzikale bagage om er straks vooral een gezellig festival van te maken.  En niet alleen de muzikale groepen kunnen daarvoor zorgen, er zullen ook enkele foodtrucks te vinden zijn aan de voet van de IJzertoren waar het festival doorgaat.  Naast frietjes en croques voorziet men ook (vegetarische) pasta’s, ribbetjes en hoogstaande hamburgers.  Verder vindt men er ook alle mogelijke dranken, gaande van streekbieren tot cocktails en frisdranken.  Tenslotte is er ook nog voor de kinderen een heus speeldorp.  En omdat iedereen, zowel jong als oud, erbij zou kunnen zijn, werd ook de toegangsprijs bewust laag gehouden, het ticket mag dan ook geen drempel zijn om niet te gaan.  In voorverkoop wordt 4 euro gevraagd, aan de deur is dat 5 euro.

Het gloednieuwe Front Festival is eigenlijk een ietwat uit de hand gelopen verjaardagsfeestje want de Diksmuidse jeugdbeweging KSA Torenwacht bestaat dit jaar 90 jaar.  En uit een brainstorm-sessie groeide het nieuwe festival.  In het Museum aan de IJzer vond men alvast een goede partner, het Front Festival had meteen ook de ideale locatie aan de voet van de IJzertoren.  De Diksmuidse KSA-afdeling heet nu eenmaal …. Torenwacht.  En voor het Museum aan de IJzer is het ook een mooie aanloop naar de Vlaamse feestdag van 11 juli.
De groepen en DJ’s die zullen zorgen voor de nodige sfeer op de weide aan de IJzertoren zijn : de lokale DJ Jésùs, Naft met oud KSA-leider Robbe Latré die al eerder te horen was op de Gentse Feesten en op Sunbeam in Diksmuide en dansgroep El Sanscha.  Verder nog de zevenkoppige band met jonge talenten The Electric Lightning Strikes, T.E.L.S., Say Cheese, een coverband met muziek uit de jaren 50 tot nu  en DJ Sir Jacobs die reeds actief was op Tommorowland.
Kaarten kosten in voorverkoop 4 euro en zijn verkrijgbaar bij het Museum aan de IJzer, De Brooderie, Kapsalon Turit, General Store, Brouwershuys en de leiding van KSA-Torenwacht.
Het Front Festival begint vrijdag 5 juli om 17 uur en afsluiten wil men doen rond 2 uur.  En voor de laatste nieuwtjes verwijzen we door naar de facebookpagina van het Front Festival. (DLD)