Diksmuide krijgt op vrijdag 5 juli opnieuw een zomers muziekfestival. Dan organiseren de jongeren van de Diksmuidse jeugdbeweging KSA-Torenwacht op de weide aan de voet van de IJzertoren hun Front Festival.  Dit gebeurt naar aanleiding van de 90ste verjaardag van de Diksmuidse KSA-afdeling.  Het moet een ééndagsfestival voor jong en oud worden.  Daarvoor wil men niet alleen foodtrucks op de weide van de IJzertoren zien, maar ook verschillende muziekgroepen op het podium.  Deze week maakt men de namen van de optredende groepen bekend.

De eerste naam die bekend gemaakt werd is Say Cheese, een coverband die goed is voor interactie met het publiek, plezier en veel verzoekjes.  De band heeft een groot repertoire en neemt de aanwezigen mee van de jaren 50 tot nu.  De band zal volgens de organisatoren de bezoekers van het Frontfestival op een humoristische wijze een geweldige avond geven.
De tweede groep is Naft, bekend van housebeats en vette technoriffs die ze spelen met hun eigen instrumenten waarmee ze ambiance creëren.  Naft kan het feest op Front Festival laten ontploffen met drummers die drummen en juichers die, juist, juichen.
De derde groep die de KSA-organisatoren deze week bekend maakten is ‘The Electric Lightning Strikes’, een zevenkoppige band met een muur van instrumenten en één zanger.  Deze band is samengesteld uit verschillende groepjes en beloftevolle jonge talenten.  De groep zorgt voor een wervelwind van dansbare hitjes, van Michael Jackson tot Prince, van Ray Charles tot Stevie Wonder. Er wordt gevraagd om voor dit optreden de dansschoenen mee te brengen.
Ook de komende dagen zal KSA-Torenwacht nog nieuwe namen aankondigen op haar Facebookpagina die ze heeft aangemaakt voor Front Festival.  Hiervoor klik hier. (DLD)