Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Westhoekmountainbikeclub uit Beerst werd zoals de traditie het wil de nieuwe Flandrien bekend gemaakt.  Dit jaar werd Jurgen Vanneste, afkomstig uit Keiem maar woonachtig in Beveren-Roeselare verkozen als nieuwe Flandrien van het BolleMtbTeam. Hij haalde het van de 2 andere genomineerden: Stijn Sansen en Wouter Degroote.  De bekendmaking, die het voorbije fietsjaar 2019 afsloot, werd voorafgegaan door een Flandriennominatiedag waarbij op een geheime locatie de 3 genomineerden werden bekend gemaakt. Niet minder dan 96% van de clubleden konden dan stemmen via telefoon en maakten zo hun voorkeur voor de nieuwe Flandrien kenbaar.  En de leden waren het achteraf unaniem eens dat ze met Jurgen Vanneste een mooie Flandrien kregen.  De nieuwe Flandrien kreeg zijn trofee uit handen van Diksmuids sportschepen Marc De Keyrel.

Voor voorzitter Bart Schapman was 2019 opnieuw een mooi fietsjaar.  Maar intussen is deze club ook op zondagmorgen en woensdagavond actief waarbij ze ook al eens wat andere nevenactiviteiten organiseert.  Dat zorgt ervoor dat het BolleMtbTeam een toffe vriendenbende is geworden en dat kan men ook zien aan het overzicht van de voorbije activiteiten in 2019.
Zo gaat de club in de winterperiode elke woensdagavond wandelen waarbij de laatste wandeling in maart, die georganiseerd werd met de Vredestrappers uit Diksmuide goed was voor niet minder dan 30 personen.  De eigen rit Beerst-Duinkerke-Beerst lokte ook een recordaantal van 17 clubleden en elk jaar trekt de club ook naar Paris-Roubaix waar er in de kasseizone van Mons-en-Pévèle een heus mountainbikedorp wordt gebouwd en alle clubleden welkom zijn voor een prachtige koersdag. Met 15 clubleden trok de club ook op weekend naar Transinne in de Ardennen, 6 ervan reden in 3 dagen het traject Beerst-Transinne met de mountainbike en vertrokken in heel slechte weersomstandigheden.
Dankzij de mooie zomer werden er opnieuw heel wat mooie mountainbikeritten gereden op zondagmorgen en woensdagavond, zoals de extra rit naar de Muur van Geraardsbergen waar ze persoonlijk Greg Lemond konden ontmoeten tijdens de doortocht van de Tour de France. Westhoekmountainbike was ook samen met 3 andere clubs medeorganisator van de 1ste Memorial Noël De Rycke in Keiem waar meer dan 100 fietsers aan deelnamen.  In oktober was er terug de verbroedering met de mountainbikeclub in Bollezeele (Frankrijk) en ook de eigen organisatie van de Westhoekmountainbiketocht was na 3 jaar terug een succes.  Dankzij het mooie weer en weinig concurrentie kwamen begin december niet minder dan 750 mountainbikers naar de toertocht in Beerst.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden verder Steven Depoorter uit Diksmuide en Bart Rambour uit Langemark in de bloemetjes gezet voor hun deelname aan de 1 week durende zware mountainbikerit  RocduMaroc 2019.  Rik Demey uit Diksmuide kreeg dan weer een attentie voor zijn deelnames aan de vele strandraces het voorbije jaar die jammerlijk midden december eindigde met een zware valpartij in Bredene. (DLD)