De Diksmuidse Grote Markt was deze zomer de corona-place-to-be met dagelijkse activiteiten.  Rode draad was daarbij ook de zomerbar waar men, net als op de terrassen van de horecazaken, tussendoor terecht kon voor een verpozing.  De zomeractiviteiten kregen intussen ook nog een nazomers vervolg en ook de zomerbar kon zo nog enkele weken langer open blijven.  Maar op 20 september verdwijnt de Diksmuidse zomerbar definitief van de Grote Markt.  Uitbater Peter Dumoulin van ‘t Gouden Mandeken wil echter nog eerst een stevig feestje opzetten om deze zomerbar, die hij runde met zijn team, uit te zwaaien.   Dat is voorzien op zondag 13 september.  Omdat ook dit corona-proof moet gebeuren, wijkt hij voor deze uitzwaai wel noodgedwongen uit naar de Diamantstraat op de industriezone Heernisse.

Het feest op zondag 13 september wordt niet alleen een afscheid van de zomerbar, ook wordt het een uitgestelde kermis van de wijk Petit Paris.  Het gelijknamig sportcafé aan de Woumenweg helpt dan ook met de organisatie van dit feest met optredens die doorgaan in een tent op het terrein van Garage Hosten aan de Diamantstraat 7. Daar wordt vanaf 12 uur vol-au-vent en stoofvlees à volonté geserveerd met groenten en frietjes.  De toegangsprijs bedraagt 20 euro en daarin is 1 drankje begrepen.  Voor kinderen jonger dan 12 jaar wordt 12 euro gevraagd.  Volgens de covid-regels is alles met bediening aan tafel.
Wie niet wil aanschuiven voor het feestmaal, kan er vanaf 13.30 uur terecht voor 8 euro.  Vanaf 14 ur zijn er immers nog de optredens van Filip D’haeze (swoop), Wim Soutaer en Belle Perez.  Er worden maximaal 400 aanwezigen toegelaten en de gevormde bubbels mogen maximum 10 personen bevatten.

Vooraf reserveren is ook noodzakelijk en dat kan hetzij per mail peterdumoulin@hotmail.com, via SMS via 0478/46.21.35 of telefonisch 051/80.22.10 of 0479/47.99.94.

En de zomerbar zelf, die blijft nog open tot zondag 20 september, al is dat nog enkel op drukke momenten.  Op die 20ste september, de laatste zondag van de zomer, is er dan nog immers om 11 uur het laatste zondags kioskconcert op de Grote Markt. En daarmee valt dan definitief het doek over het (na)zomeren in Diksmuide.   (DLD)