Diksmuides extra sportieve week start morgen 21 woensdag september met de klassieker, de scholenveldloop en eindigt op woensdag 28 september met de jaarlijkse actie “breng je sportclub naar school”. Tussenin is er op zondag 25 september de kidszwemloop waarbij kinderen kunnen kennis maken met de triatlon en op dezelfde dag is er ook de jaarlijkse Mivos triatlon. Voor deze 1/8ste triatlon, die doorgaat op het sportdomein De Pluimen, moet er wel vooraf ingeschreven worden. Dit kan tot en met morgen woensdag 21 september via www.diksmuide.be/sport.

Ook de scholenveldloop wordt op woensdag 21 september gelopen op het sportpark De Pluimen. Zowel leerlingen van het lager als van het secundair onderwijs komen aan de start van deze veldloop. Er werd op het domein een parcours nabij de atletiekpiste uitgetekend met de aanpalende heuvels van het cyclocrossparcours als grootste uitdaging. Nieuw dit jaar is een reeks waarbij ook ouders kunnen deelnemen aan de veldloop. Wie al een blik wil werpen op het parcours en de afstanden kan terecht op www.diksmuide.be. Wie graag wil meedoen kan zich inschrijven aan het onthaal van het sportcomplex De Pluimen. Daar kan men ook de startkaart afhalen. Voor de kleedkamers kan men terecht in de lokalen van voetbalclub KSV Diksmuide.

Zondag 25 september staat dan weer in het teken van de triatlon. Allereerst is er, na een geslaagde eerste editie vorig jaar opnieuw de kidszwemloop waarbij kinderen uit de lagere school kennis kunnen maken met de triatlonsport. De kinderen starten in het zwembad, vervolgen met een loopnummer en komen onder luid applaus aan onder de finishboog. Vermoedelijk startuur is 10.30 uur. Een week voor de start krijgt iedereen zijn specifiek startuur door. En op dezelfde dag is er ook de Misos-triathlon, bedoeld voor zowel beginnende triatleten als voor wie het gewoon eens wil proberen.

Deze 1/8ste triatlon is goed voor 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Dit kan zowel individueel als in een team. Voor families zijn er aparte afstanden : 300 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 3 kilometer lopen. Hoe teams en families kunnen samengesteld worden, wat de deelnameprijs is en hoe men kan inschrijven, dat vindt men ook op www.diksmuide.be

Op woensdag 28 september is er dan de jaarlijkse actie “breng je sportclub naar school”. Daarbij worden kinderen en jongeren, als ambassadeur van hun sportclub, gevraagd in hun sportkledij naar school te komen. GO! Atheneum, GO! Wijzer, VBS Diksmuide en ’t Saam campus Aloysius schreven zich in voor dit initiatief. Zij maken hierdoor kans op een leuk prijzenpakket geschonken door Sport Vlaanderen.

En de sportdienst denkt niet alleen aan kinderen en jongeren, ook de senioren krijgen hun aandacht. Daarbij wordt het zwemmen speciaal in de kijker geplaatst. Voor senioren reserveert men standaard op vrijdagnamiddag tussen 15.30 uur en 16.30 uur twee baantjes van het 25-meterbad en de helft van het iets warmere multibad. Deelnemers betalen de gewone inkomprijs van het zwembad. Tijdens de schoolvakantie zijn er te veel spelende families en jongeren. Dan is er geen mogelijkheid om deze banen voor te behouden. (DLD)