Begin december kregen Diksmuidelingen gratis Diksmuidebonnen.  Een investering waarmee Diksmuide 250.000 euro wilde pompen in de door de corona-pandemie zwaar getroffen lokale economie.  Maar de Diksmuidelingen kregen ook de mogelijkheid om deze bonnen niet zelf te gelde te maken maar ze te schenken aan gezinnen die het in deze periode zwaar te verduren krijgen.  Via het Sociaal Huis kon men zijn Diksmuidebon tot eind januari schenken aan Welzijnsschakel ’t Vlot.  Jef Maertens mocht nu als voorzitter van ’t Vlot deze weggeschonken bonnen in ontvangst nemen.   In totaal bezorgden de Diksmuidelingen 162 bons in het Sociaal Huis die goed waren voor 2.300 euro die geschonken werd aan welzijnschakel ’t Vlot.

Volgens voorzitter Jef Maertens zal ’t Vlot deze bonnen verzilveren bij lokale Diksmuidse handelaars. Allereerst wil men hiermee de kansarmen een nieuwjaarsgeschenk aanbieden in de vorm van zaken die broodnodig zijn in een gezin en voor langere tijd nuttig kunnen zijn. Basisbehoeften zoals gezonde voeding worden zeker ook niet vergeten. Tenslotte wil men ook nog iets achter de hand houden om ook met Pasen een leuke bedeling te  kunnen doen.  Uiteindelijk wil men met deze geschonken Diksmuidebonnen 150 personen blij maken met een extraatje.   En deze pakketten zullen uiteraard met zorg en coronaproof afgeleverd worden.
De actie wordt nu stopgezet maar wie eventueel toch nog zijn bon wil doneren, kan dit nog steeds doen bij het Sociaal Huis. Op de bon wel duidelijk vermelden ‘voor ’t Vlot’, dan komt dit zeker terecht.

Bij ’t Vlot is men alvast heel dankbaar met dit project dat in eerste instantie is geboren onder impuls van Rudy en Remi. Er werd vervolgens samen met ’t Vlot gebrainstormd over de manier waarop dit praktisch kon uitgewerkt worden. Er werd overleg gepleegd met het Sociaal Huis dat meteen ook enthousiast wilde meewerken en zo kreeg dit project min of meer vaste vorm. Na het fiat van het stadsbestuur kwam alles op gang. In naam van ’t Vlot wenst voorzitter Jef Maertens nu heel uitdrukkelijk de mensen te bedanken die bereid waren om hun bon(nen) weg te schenken aan het goede doel. Hij kan dan ook iedereen verzekeren dat alles terecht komt bij wie het echt nodig heeft en dat er geen cent aan de bramen zal blijven hangen.
Door deze coronatijden heeft ook ’t Vlot haar gewone activiteiten niet kunnen organiseren al betekent dit uiteraard niet dat ze hun mensen in de steek hebben gelaten.  Wie overigens meer wil weten over de werking van welzijnsschakel ’t Vlot, hoe dit gefinancierd wordt en hoe men zelf zijn steentje kan bijdragen, kan hiervoor alle info vinden op de website van ’t Vlot.  Hiervoor : klik hier. (DLD)