Op 29 september en 9 oktober zullen nog iets meer dan 500 kwetsbare inwoners van Diksmuide hun derde prik kunnen krijgen in het vaccinatiecentrum De Kupe.  De lijsten met inwoners die in aanmerking komen voor een derde zogenaamde boosterprik, worden opgemaakt door de ziekenfondsen.  De huisartsen kunnen deze lijsten verder aanvullen.  De uitnodigingen zullen vervolgens vanaf 15 september verstuurd worden.  Maar vanaf vandaag kan ook al gecheckt worden of men op deze lijst staat.  Dat kan via www.myhealtviewer.be of via www.mijngezonedheid.belgie.be.  Maar van deze data kunnen Diksmuidelingen, die zich nog niet lieten vaccineren, ook gebruik maken om dit alsnog te doen.  De eerste laatste prikken worden voor een laatste maal gezet op 15 en 18 september.

Wie van deze laatste vaccinatiedata gebruik wil maken om alsnog gevaccineerd te worden, moet wel zo vlug als mogelijk zijn plaats reserveren.  Dat kan eenvoudig telefonisch via het callcenter 051/70.19.76.  Dan krijgt men meteen zijn afspraakmoment.

Intussen zijn al 13.780 Diksmuidelingen of 81,95% van alle inwoners volledig gevaccineerd.  Bij de volwassenen ligt de vaccinatiegraad op meer dan 93%.  Ter vergelijking, voor Vlaanderen zijn dat 77,68% van alle inwoners en 89,84% van de volwassenen.  “We behaalden al een heel mooie vaccinatiegraad in onze stad. We kunnen dan ook alleen maar dankbaar zijn voor de burgerzin van onze inwoners. Wie nog twijfelt, krijgt dus alsnog een kans”, zo besluit nog schepen voor Volksgezondheid Katleen Winne.  (DLD)