Vrijdag 23 oktober is er de Dag van de Jeugdbeweging.  Maar het traditioneel ontbijt op de Grote Markt kan – uiteraard – dit jaar niet doorgaan.  Toch wil Diksmuide tonen dat dit niet betekent dat ze vergeten worden.  De jeugddienst zocht en vond dan ook een passend alternatief.  Iedere jeugdbeweging van Diksmuide krijgt een touwtrektouw als attentie voor de Dag van de Jeugdbeweging.  En de slogan daarbij?  Juist, Diksmuide trekt het zich aan.  En waarom ze dat doet, dat licht jeugdschepen Marc De Keyrel toe.

Voor schepen De Keyrel zijn jeugdbewegingen zowel in het centrum als in de dorpen heel belangrijk. De vrijwillige leidersploegen zorgen immers voor een kwaliteitsvolle begeleiding voor hun leden tijdens de activiteiten met een mix aan enthousiasme, kameraadschap, respect en samenhorigheid. De leidingploegen nemen volgens hem hun verantwoordelijkheid en ondersteunen de sociale contacten in stad en dorp.  Vooral in deze periode hebben de Diksmuidse jeugdbewegingen bewezen dat ze de Corona-richtlijnen strikt toepassen en het “bubbelsysteem” heel goed werkt. Zo hebben tijdens de zomervakantie 150 leiders gezorgd dat 480 kinderen hebben kunnen genieten van het zomerkamp van hun jeugdbeweging, zonder ook maar één besmetting.
En ook de voorbije weken zijn de Diksmuidse jeugdbewegingen met veel enthousiasme het nieuw werkjaar gestart, rekening houdend met de huidige richtlijnen voor code oranje.
Het alternatief van Diksmuide voor de Dag van de Jeugdbeweging mag dan ook voor schepen Marc De Keyrel als een blijvende waardering van de stad gezien worden waar elk lid van kan genieten.
Acht jeugdbewegingen zullen tegen het eind van dit jaar hun touwtrektouw ontvangen : KSA Diksmuide, Scouts Diksmuide, Chiro Esen, Chiro Keiem, Chiro Leke, Chiro Woumen, KLJ Esen, KLJ Beerst-Keiem-Leke .  (DLD)

foto : Diksmuide info oktober 2020