Jaarlijkse organiseert de Diksmuidse Cultuurraad haar cultuuruitstap onder het motto “Gluren bij de buren”.  En voor de 5de editie trekt men dit jaar, na de eerdere dagreizen naar Brussel, Antwerpen, Gent en Rijsel, met een autocar naar Diest. De stad aan de Demer is dit jaar de gaststad op zondag 10 mei voor een boeiend, en cultureel bezoek naar aanleiding van de begijnhoffeesten. .
Diest is een historische stad met een boeiende geschiedenis en met meer dan 117 beschermde monumenten op 1 vierkante kilometer.  En veel van deze monumenten zijn die dag gratis met gids te bezoeken. Alle deelnemers krijgen daarenboven ook enkele cadeautjes die worden aangeboden door de stad Diest.


Men vertrekt hiervoor om 8 uur en de thuiskomst is voorzien omstreeks 21.30 uur.  Het aantal deelnemers is wel beperkt.  Inschrijven voor deze cultuuruitstap kost (slechts) 25 euro per persoon en 5 euro voor de houders van de Uitpas kansentarief.  De uiterste inschrijvingsdatum is 20 maart.  Men kan hiervoor terecht bij voorzitter Didier Vercooren, telefonisch 0497 19 22 69 of per mail didier.vercooren@hotmail.com. Na de inschrijving krijgt men een mail met de betaalinfo. (DLD)