Deze week zullen 1.000 Diksmuidelingen hun eerste coronaprik krijgen.  En ook de volgende weken zal het Diksmuids vaccinatiecentrum nog veel vaccins krijgen zodat nog veel uitnodigingen kunnen uitgestuurd worden.  Binnen een tweetal weken zou dan ook de volledige bevolkingsgroep ouder dan 65 jaar helemaal gevacinneerd zijn.  Wie nog geen uitnodiging kreeg wordt dan ook gevraagd te bellen naar het callcenter 051/70.19.76 of te mailen naar bieke.vanslembrouck@diksmuide.be.

Toch blijft het aantal besmettingen op vandaag nog altijd hoog.  Dus is voorzichtigheid volgens schepen van volksgezondheid Katleen Winne nog altijd belangrijk.  Iedereen, ook de gevaccineerden, wordt dan ook nog altijd met aandrang gevraagd zich aan de maatregelen te houden.  Want ook wie gevaccineerd is kan de besmetting nog doorgeven.

Momenteel mag tijdens een vaccinatienamiddag om de drie minuten een Diksmuideling om zijn vaccin komen.  Met het stijgend aantal vaccinaties zal dit tempo stijgen naar twee minuten.  Daarom wordt ook een deel van de grote badkuip van het voormalig zwembad omgevormd tot een wachtruimte.

Intussen kan iedereen die ouder is dan 40 jaar zich intekenen op de reservelijst.  Bij vrijgekomen vaccins worden mensen van deze lijst opgebeld om een vaccin te krijgen.  Maar inschrijven betekent uiteraard niet dat er een garantie is op een snellere oproeping.  Wie zich wil inschrijven op deze reservelijst : klik hier. (DLD)