Eind september zal de brandweerkalander voor 2021 van de brandweerposten Diksmuide en Leke klaar zijn. Maar dit jaar kunnen de brandweerlieden niet traditioneel deur aan deur gaan met de vraag om een kalender te kopen. Corona, weet je wel. Is het nochtans voor de brandweerlieden altijd fijn om met de inwoners een praatje te kunnen slaan, door de huidige coronaproblematiek vindt men het bij de brandweer uiteraard onverantwoord om bij elke inwoner van de stad aan te bellen.
Dit jaar zullen de brandweerlieden de kalenders samen met een overschrijvingsformulier in de brievenbussen stoppen.  Een alternatieve verspreiding waarvan de brandweer hoopt dat ze eenzelfde respons zal hebben, dat de Diksmuidelingen ook op deze alternatieve manier de vriendenkring van de brandweer verder zullen steunen.  Deze kalenders vormen immers de basis voor de randactiviteiten van de brandweerposten.  Diksmuidelingen kunnen hiermee dan ook hun sympathie tonen voor de brandweer die ook in deze corona-tijden paraat blijft staan.
De verkoopprijs van de kalender is 5 euro. De inwoners van het centrum en alle deelgemeenten, met uitzondering van Beerst, Keiem en Leke zullen een kalender ontvangen ten voordele van de Diksmuidse vriendenkring. De inwoners van Beerst, Keiem en Leke zullen een kalender ontvangen van de vriendenkring van de Leekse brandweerpost. (DLD)

foto : archief blog Philip de Brandweerman