Deze week verschijnt “Magische Redding”, het tweede boek in de Heksenzielentrilogie van de Diksmuidse jeugdauteur Maja Vermeulen.  Het wordt volgens de auteur een spannend vervolg op het eerste boek dat vorig jaar verscheen dat meteen ook inspeelt op hechte vriendschappen.  Waar vorig jaar een talrijk publiek in OC De Kring in Keiem zich kon inleven in het verhaal door ondermeer professionele live voorleessessies, ziet de release er dit jaar noodgedwongen anders uit.  Het wordt een boekvoorstelling zonder live-publiek.  Maar toch kan men, coronagewijs, een door de auteur gesigneerd exemplaar kopen.

In het tweede boek hebben de drie vrienden Olivia, Leonard en Rosalind een tijdje kunnen wennen aan hun nieuw leventje… tot een oude kwaadaardige vijand weer opduikt.  Opnieuw verdwijnen ze op een avontuurlijke reis door de tijd. Met z’n drieën gaan ze op weg, maar bij aankomst in het verleden merken ze meteen een verstekeling op. Wie is deze jongeman met betoverende groene ogen en zullen ze weer de dodenbezwerende tovenaar op hun weg vinden?

Maja Vermeuren, die beroepshalve leerkracht is, betreurt dat de Antwerpse boekenbeurs, die normaal in november had moeten doorgaan, nu reeds is afgelast. Maar ze wacht niet op de alternatieve formules die de organisatie zal uitwerken.  Zo werkt ze nu al social distancing signeersessies uit.  Verder is er net als bij de uitgave van het eerste boek opnieuw een signeeractie speciaal voor Diksmuidelingen. Die kunnen via de website van Maja Vemeulen een exemplaar reserveren dat niet alleen door haar gesigneerd is, maar ook gratis aan huis wordt geleverd in Groot-Diksmuide.  Maar het boek is in Diksmuide ook verkrijgbaar voor de prijs van 14,95 euro in de Standaard Boekhandel in de Generaal Baron Jacquesstraat.
Tenslotte komen er ook online workshops die men via sociale media zal kunnen volgen.  En zoals dit ook bij de live-workshops vorig jaar het geval was, moet ook nu weer het hoofddoel zijn jongeren, beginnende schrijvers en creatievelingen laten zien dat het haalbaar is om creatieve dromen waar te maken.  Meteen kunnen ze ook een praktische duw in de rug krijgen.

Is pas het tweede boek verschenen, intussen is volgens de auteur ook het derde boek van deze trilogie onderweg.  En Maja Vemeulen heeft ook al plannen voor na de Heksenzielen-trilogie.  Verhalen over mythische wezens, elfen, en mogelijks zelfs een thriller borrelen volgens haar nu al op. Maar hierop moeten de lezers niet wachten want zij kunnen nu al terecht in de “Magische Redding” en de Heksenzielentrilogie. (DLD)