Ook al is de nieuwe atletiekpiste op het sportdomein De Pluimen nog niet helemaal afgewerkt, toch kan er al op gelopen worden.  Volgens sportschepen Marc De Keyrel heeft men immers met de aannemer een akkoord gemaakt waardoor de atletiekpiste al kan gebruikt worden. Maar voor de definitieve afwerking is het nog wachten op de bovenlaag.  Maar deze laag in kunststof zal, afhankelijk van de weersomstandigheden wellicht pas volgend jaar in de loop van april kunnen aangelegd worden.

Volgens schepen De Keyrel heeft de aannemer al de waterdichte onderlaag kunnen afwerken waardoor de piste in gebruik kan genomen worden.  Hierdoor kan de atletiekclub ook tijdens de winterperiode haar trainingen op de atletiekpiste organiseren. Maar voor de bovenlaag in kunststof is het dus nog wachten want daarvoor heeft men een minimumtemperatuur nodig aan de grond.  En als het even kan ook wat warme zon om het uitdrogen en verharden van de kunststof goed te laten verlopen. Schepen De Keyrel wil alvast geen risico lopen, voor hem moet deze belangrijke investering op De Pluimen goed worden uitgevoerd onder ideale weersomstandigheden.
Bij de atletiekpiste staat ook een draaimolen waar lopers door moeten om op de piste te raken.  Maar bedoeling is niet dat hierdoor het gebruik van de piste zou beperkt worden.  Men zal steeds vrij binnen en buiten kunnen via deze draaimolen.  Maar deze draaimolen moet volgens De Keyrel wel voorkomen dat (brom)fietsers en honden op de nieuwe atletiekpiste kunnen. Dit gebeurde volgens de schepen nog veel te vaak in het verleden.
Intussen werd ook al de officiële meting van de lengte van de piste gedaan door een landmeter-expert.  De lopers kunnen we al meegeven dat de piste 400 meter en 4 centimeter lang is. (DLD)