Diksmuide heeft zijn tweede Fairtrade-ster beet.  Vrijdagavond werden de Grote en Kleine Dijk samen met de Begijnhofstraat officieel erkend als Fairtradestraat. Hierdoor kreeg Diksmuide ook zijn tweede ster.  Deze erkenning kwam er tijdens de eerste fairtrade-avondmarkt die doorging in deze straten aan de boord van de Handzamevaart.  En de opkomst voor dit nieuwe evenement was overweldigend.

De Fairtrade-avondmarkt was vrijdagavond een schot in de roos.  Het aanbod was zeer divers en was meer dan een samenraapsel van worstenverkopers en snoepkramen.  Een heel mooi aanbod uit de korte keten waarvoor Diksmuide duidelijk warm liep want bijwijlen kon men er over de koppen lopen.  Eigen creaties, fairtrade-producten of zelfgemaakte hapjes en drankjes, men vond het er allemaal. Of er ook een vervolg komt op deze eerste zeer succesvolle fairtrade-avondmarkt kon Rik Maekelberg, voorzitter van de werkgroep Fairtrade, ons niet bevestigen.  Het initiatief zal eerst geëvalueerd worden.
Intussen wordt dus ook al uitgekeken naar de derde Fairtradester voor Diksmuide.  En die zou er volgend jaar al kunnen komen als Diksmuide zijn derde Fairtradeambassadeur krijgt in 2020.  Na ‘t Dischhof uit Keiem, de biokaasmakerij die ondermeer producent is van het Keiems Bloempje en Tijl Devriendt van restaurant Water en Vuur, is het wachten op wie het Fairtrade-ambassadeurstrio compleet maakt. (DLD)