Met 160 miljoen stappen door 484 Diksmuidelingen, wat goed is voor 112.219 kilometer, is Diksmuide de grootste Vlaamse kilometervreter tijdens de voorbije stappenclash waaraan 170 steden en gemeenten deelnamen. Diksmuide stapte hiermee symbolisch 3 maal rond de aarde. Won Diksmuide hiermee dus goud, in de regionale stappenclash, die het aantal ingevoerde stappen afweegt tegenover het aantal volwassen inwoners, was Diksmuide dan weer tweede na Mesen. Maar Diksmuide kreeg hiervoor niet alleen titels, ze deelde ook zelf prijzen uit aan de Diksmuidelingen die deelnamen aan de stappenclash.

Aan deze stappenclash namen 454 Diksmuidelingen deel, wat op zich ook al een record is : nooit namen meer Diksmuidelingen deel. De sportdienst vond het dan ook passend om enkele verdienstelijke stappers te belonen, zowel individueel als in clubverband. Zo werden 5 Diksuidelingen beloond die tijdens de maand mei hun stappen hebben geregistreerd : Jeroen Gyselinck, Melissa Vermeersch, Nele Gamme, Marnik Tanghe en Ivan Monbaiiliu. De prijzenpot bestond uit streekproductenmanden, aangevuld met Diksmuidebonnen en wandel- en fietsboxen van de stad.
Ook Sport Vlaanderen deed zijn duit in het zakje met waardebons voor Heidi Hongenae, Lise Deman, Kris Baeckelandt en Björn Gekiere. Tenslotte was Sophie Dolphen nog de winnares van de wandelzoektocht die aan de stappenclash gekoppeld was.

En ook bij deze stappenclash werden de sportclubs uitgedaagd om zoveel mogelijk stappen te doen. De eerste prijs ging naar de Donderdagstappers, gevolgd door Wandelclub Diksmuide en de Vredestappers. Er waren verder nog eervolle vermeldingen voor de 81-jarige Maria Vandamme die de oudste deelnemer was en voor Veerle Campe en Mieke Van Eenooi die tijdens deze stappenclash de lokale ambassadeurs waren. Afsluitend waren ook de personeelsleden van de stadsdiensten goed voor zowat 50 miljoen stappen. En van alle stadsdiensten was de Sportdienst de sportiefste waarmee de hieraan verbonden wisselbeker een jaartje langer in haar bezit blijft. Vanessa De Smet van de poetsploeg was dan weer de dapperste van de personeelsleden met gemiddeld 36.659 stappen per dag. (DLD)