Het kruispunt van de Vladslostraat met de Esenweg ter hoogte van de kerk van Esen is levensgevaarlijk.  En dat is letterlijk te nemen, zo mocht N-VA raadslid Koen Coupillie vorig jaar nog ervaren.  Toen hij met zijn fiets naar zijn werk ging, werd hij er aangereden door een automobilist die uit de Vladslostraat kwam. Dat illustreerde hij op de voorbije gemeenteraad met een filmpje van zijn ongeval. Beelden die u overigens ook onderaan onze bijdrage kan vinden. Een stop-bord staat niet op dit kruispunt zodat auto’s alleen hoeven te vertragen om de Esenweg op te rijden.  Zelf belandde het raadslid toen op zijn boekentas, wat zijn geluk was, maar het had volgens Koen Coupillie ook erger kunnen zijn.  Enkele weken terug bleek dat hij ook geen alleenstaand geval is, ook een andere fietser werd er op dezelfde manier aangereden.  Blijkbaar kijken automobilisten op deze plaats enkel of er auto’s aankomen, fietsers worden over het hoofd gezien.  Koen Coupillie vroeg maandagavond om in te grijpen om nog dergelijke ongevallen in de toekomst te vermijden.


Voor het raadslid zou het veiliger zijn om de automobilisten die komen uit de richting Vladslo verplicht te laten stoppen.  Het plaatsen van een stop-teken met bijhorende volle streep zou het veiliger kunnen maken.
Burgemeester Lies Laridon (CD&V) kon zich vinden in het voorstel.  Alleen valt de Esenweg onder het beheer van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).  Ze zal dan ook de vraag aan AWV overmaken. (DLD)