Na de proloog vorige week met het orgelconcert in de kerk van Esen, gaat het nieuw cultuurseizoen in CC Kruispunt komend weekend nu echt van start.  Het eerste weekend in CC Kruispunt is alvast voorbehouden aan humor en muziek.  Maar uiteraard is de waaier aan voorstellingen die men er de komende maanden te zien krijgt, veel breder.  Voor de volledige programmatie verwijzen we graag naar de website van CC Kruispunt (klik hier). Daar kan men ook zijn tickets reserveren.  Geven we nog mee dat abonnementshouders die minimum vijf voorstellingen bijwonen een extra korting krijgen die kan oplopen tot 25%.  Vandaag geven we ook nog graag enkele tips mee.

De seizoensopener Slapstick op vrijdag 27 september is alvast een aanrader. Het wordt een avond vol acts, ontroering, sketches, muzikale virtuositeit, humor à la Charlie Chaplin & Buster Keaton, …. Kortom: een seizoensopener voor de hele familie met een hoog amusementsniveau waarbij men ogen en oren tekort zal komen. ’s Anderendaags, op zaterdag 28 september, is dan het jeugdkoor Waelrant te gast met het benefietconcert Music That Moves.  De opbrengst gaat naar De Vleugels

En volgende week, op woensdag 2 oktober ontvangt men Stef Bos met zijn nieuwe voorstelling Ruimte. Voor Stef Bos is het misschien wel een soort thuis komen want aan het begin van zijn carrière kwam hij begin van de jaren negentig nog zijn tournees  voorbereiden in CC Kruispunt.  Wie er nog bij wil zijn moet wel snel zijn, er zijn nog slechts een aantal tickets beschikbaar.

Zaterdag 30 november gaat men dan spreekwoordelijk naar het dorpje Woesten.  Met “Woesten” brengt theater Opmaat immers het verhaal van Elizabeth die opgroeit tot een jonge vrouw die zwanger wordt van de jonge dokter Guillaume. Ze bevalt van een tweeling, de eerste een prachtige baby en de tweede zo mismaakt dat het ernaar uitziet dat hij snel zal overlijden. Wonder boven wonder haalt de mismaakte baby het toch, maar vanaf dan ontwikkelt er zich een heuse thriller…

Welke waarde heeft de waarheid nog? Deze vraag zal men zichzelf stellen na het zien van de voorstelling True Copy op vrijdag 24 januari. Geert Jan Jansen wist gedurende meer dan twintig jaar de kunstwereld op te lichten binnen een web van leugens. Of zijn het variaties op de waarheid?

Senne Guns gaat op vrijdag 7 februari op zoek naar een derde werk, en dat ziet hij groots, baanbrekend en vernieuwd. Opus 3 is een cabaret-debuut waarin hij kleine verhalen vertelt en grote dromen filosofeert, terwijl hij tussendoor de muziek en zichzelf fileert.

Van televisie naar theater, van theater opnieuw naar televisie en op zaterdag 22 februari ook in CC Kruispunt! Sven De Ridder en Warre Borgmans kruipen in de huid van het iconische duo Slisse & Cesar. Ze brengen deze klassieker op de meest authentieke manier onder leiding van regisseur Stany Crets.

In het voorjaar staan er verder naar goede gewoonte ook weer een aantal begijnhofconcertjes gepland. Wereldmuziek, jazz of flamenco? Alles is mogelijk in de sfeervolle kapel van het Diksmuids begijnhof.

Voor cultuurfunctionaris Caroline Vansteelandt biedt het aanbod van CC Kruispunt, dat uiteraard veel groter is dan deze voorbeelden, voor elk wat wils.  Het is dus aan te raden aan de vooravond van het nieuwe cultuurseizoen de volledige programmatie na te zien op de website van CC Kruispunt. (DLD)