Vanaf woensdag 20 oktober starten de Noord-Zuidraad en de Diksmuidse filmclub met het zevende seizoen van Ciné Horizon.  Daarmee projecteren ze samen de betere wereldfilm op het witte doek van CC Kruispunt. Door het zien van films uit de hele wereld krijgt men immers meer voeling met andere volkeren, culturen en realiteiten, deze wereldfilms bezorgen het Zuiden een betere zichtbaarheid. Vandaar dat er ook gezorgd wordt dat men na de film nog wat kan bijpraten bij een drankje.  Ciné-Horizon omvat een reeks van 3 films die telkens zowel in de namiddag als ’s avonds getoond worden.  Op woensdag 20 oktober wordt gestart met de film Capharnaüm.


Woensdag 20 oktober om 14.15 uur en 20.15 uur : CAPHARNAÜM

De film vertelt het verhaal van de 12-jarige jongen Zain die rebelleert tegen het leven dat men hem probeert op te dringen. Hij loopt weg van huis en vindt onderdak bij een illegale immigrante, op  wiens baby hij past wanneer zij werkt. Wanneer zij echter opgepakt wordt, blijft hij in haar huis blijft wonen en de baby verzorgen. Tot het slot van de deur vervangen wordt en ze beiden dakloos worden.


Donderdag 16 december om 14.15 uur en 20.15 uur : THE INVISIBLE LIFE OF EURIDICE GUSMAO

Rio de Janeiro, 1950. De 18-jarige Eurídice en de twintigjarige Guida zijn onafscheidelijke zussen die nog bij hun conservatieve, strikte ouders wonen. Eurídices ideaal is een carrière als pianiste, Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een dramatische gebeurtenis worden ze gescheiden door hun vader en gedwongen apart te leven. Terwijl ze beiden hun droom najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.


Woensdag 23 februari om 14.15 uur en 20.15 uur : FOR SAMA 

De film volgt Waad Al-Kateab als journalist en rebel tijdens de Syrische Burgeroorlog. Haar man, Hamza Al-Kateab, is een van de weinige dokters die nog in Aleppo is achtergebleven. Samen voeden ze er hun dochter Sama Al-Kateab op. Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast.

Een abonnement voor deze drie films kost 10 euro. (DLD)