De Diksmuidse zwemclub De Bruinvissen zat het voorbije weekend tijdens de voorbije Vlaamse jeugdkampioenschappen, die doorgingen in Antwerpen, op medaillekoers.  Ze had drie zwemmers die de limieten hadden gezwommen en bijgevolg konden deelnemen : Anaïs Delrue, Fleur Eeckhout en Wout Thyvelen.
Fleur Eeckhout zwom 6 besttijden en een limiet voor de Belgische jeugdkampioenschappen in juli.
Wout Thyvelen werd op zijn beurt 3 maal Vlaams kampioen : op de 200 m wisselslag, 400 m wisselslag en 200 m schoolslag. Verder werd een zilveren medaille behaald op de 100 schoolslag en ook hij zwom zijn limieten voor de Belgische jeugdkampioenschappen.
Anaïs Delrue tenslotte werd 4 maal Vlaams kampioen : op de 100 m schoolslag, 200 m vrije slag, 100 m rugslag en de 200 m wisselslag. De 200 m wisselslag leverde ook een nieuw wedstrijdrecord op dat al sinds 2010 op de tabellen stond. Na haar Belgisch jeugdrecord vorig jaar is dit dan ook opnieuw een prestatie.  Verder werd ze nipt 2de op de 400 m vrije slag met slechts 4 honderdsten verschil en de 200 m rug leverde haar een 4de plaats op.  Ook Anais Delrue zwom alle limieten om deel te kunnen nemen aan de Belgische jeugdkampioenschappen. (DLD)