Rotary wil op zaterdag 27 april van Diksmuide het centrum voor de regionale kunstliefhebbers maken.  Onder de titel SMAAK ’19 organiseert ze dan een hoogstaande kunstveiling, gekoppeld aan een smaakvol etentje en een leuke party.  Place to be zijn de Salons Saint-Germain.  Negen kunstgalerieën nemen deel aan deze veiling voor het goede doel.  De veiling zelf wordt geleid door Peter Bernaerts van het gelijknamig veilinghuis in Antwerpen.  Hij is ook gekend van het VT4-programma “Rijker dan je denkt”.

Elk van de galeriehouders heeft volgens Wouter Pillaert van Rotary één of meer kunstenaars afgevaardigd. Het gaat om gekende namen zoals Roger Raveel, Panamarenko, Koen Vanmechelen en Stefaan Balkenhol maar ook mooie werken van Yves Velter, Godfried Vervisch, Frank Kennis en Koen Deweerdt. Boeiend zijn ook de jonge beloftevolle kunstenaars (hedendaagse kunst) zoals Trees De Mits, Sarah Devos, Luc Hoekx, Laure Foret, Elke Andreas Boon, Arjan Janssen en Sarah Van Hoe. Als buitenbeetje zijn er ook de werken van tekenaar Karl Meersman, gekend van Trends en Knack. Naast schilderijen en tekeningen, zijn er twee beeldhouwwerken, één foto en één kunstwerkje in textiel.
Het event SMAAK ’19 is ook méér dan een kunstveiling. Er is immers ook een smaakvol etentje aan gekoppeld, bereid door Tim Saint Germain en zijn team. Dit jaar staat het menu in het teken van “asperges”.  En elke gast zal ook een leuke verrassing worden aangeboden. Het is een collectorsitem van kunstenares Sarah Van Hoe, een Belgische artieste die in Italië woont.

SMAAK ’19 start in de Salons Saint Germain om 18 uur met de expositie van de kunstwerken.  Om 19 uur is er een receptie en 20 uur volgt het diner met aansluitend de veiling.  Om 23 uur neemt de DJ over voor de afsluitende party.  Kaarten kosten 90 euro.
De volledige catalogus van de veiling is te verkrijgen bij de leden van de Rotary Diksmuide en wordt opgestuurd na inschrijving voor het event SMAAK ’19 op het mailadres smaak@rc-diksmuide86xx.be. (DLD)