Wat er de afgelopen gemeenteraad is gebeurd, kan niet door de beugel. Ik ben een minzaam iemand, die veel kan incasseren en altijd dialoog nastreeft. De manier waarop mijn naam door het slijk werd getrokken tijdens de afgelopen gemeenteraad is een brug te ver. Zonder dat ik in de gemeenteraad zetel en mij al helemaal niet kan verdedigen, blijk ik 12 jaar na datum, nog steeds een “hot” item als het over het centrummanagement in Diksmuide gaat. Dhr. Eric De Keyser beweert dat Claude Vindevogel als voorzitter van de meerderheidspartij Idee Diksmuide “een jobke” nodig heeft. Wel ik heb absoluut geen job nodig, want iedereen die mij echt kent (en daartoe behoort zeker niet Dhr. De Keyser en zijn entourage), weet dat ik amper vrije tijd heb. Ik run drie bedrijven, ben muzikant en actief in verschillende verenigingen. Het is frappant dat de “jobkes” kampioen in mandaten bij de Sp.a Open Diksmuide zo’n uitspraken doet. Een spiegel voorhouden kan soms verhelderend werken…
Dhr. De Keyser hoort in de wandelgangen dat sommige personeelsleden mij niet graag zien komen?  Ik heb altijd perfect samen gewerkt met ieder personeelslid. Wie wordt niet enthousiast als er mooie dingen gebeuren in hun stad? Tijdens de jaren waarin ik de uitvoering deed, beschikte ik over een fantastisch team met enthousiaste medewerkers, zowel binnen de administratie als technische dienst.
Dhr. De Keyser beweert dat ik met deze job zo’n 40.000 euro/jaar zou opstrijken. Een bewijs dat hij het dossier niet kent. De facturen worden betaald aan een extern bureau en dit zal zeker ik niet zijn. Daarenboven blijkt uit het dossier dat in dit bedrag alle kosten vervat zitten. Het is het externe bureau dat bepaalt wat de centrummanager verdient.
Een detailhandelsvisie is blijkbaar ook vreemd aan dhr. De Keyser, alsof je voeling met de middenstand krijgt, door in de boekjes te kijken,… Een opmaak van een strategisch commercieel plan, is een complex gegeven waaraan o.a. veel gesprekken met de middenstand vooraf gaan. Goede communicatie is een deugd, die niet iedereen is gegeven.
Dat Sp.a. Open erop hamerde voor de verkiezingen dat ik terug centrummanager zou worden, staat nu wel in schril contrast met hun frustraties na de verkiezingen… Ik heb voor alle duidelijkheid nooit voor dit “jobke” gesolliciteerd. Iedereen met een beetje visie, zag het verschil tussen mijn uitvoering van dit ambt en wat er nadien is gebeurd. Het is nogal frappant dat nu alles wordt uit de kast gehaald, opdat ik het niet zou zijn.. Een vrees vanuit de oppositie, dat de middenstand zou tevreden kunnen zijn en Diksmuide nog beter presteren? Zou het niet beter zijn om samen te werken? Het centrummanagement is een orgaan, om boven alle politieke grenzen heen, iets te doen voor Diksmuide en daarbij komen alle ideeën aan bod, ook vanuit de oppositie. Zo heeft de oppositie het blijkbaar niet begrepen…
Dhr. De Keyser probeert mij aan de schandpaal te nagelen en dit is niet de eerste keer. Dergelijke volkse figuren hebben jarenlang de politiek van Diksmuide een gelaat gegeven, waarbij toogpraat, gebulder en valse beschuldigingen de bovenhand hadden op visie en beleid voeren. Zo’n figuren gedijen zolang ze de macht hebben en verkrimpen tot een zielig hoopje politieke geschiedenis, wanneer ze in de oppositie zetelen. Daarmee moet de Diksmuidse bevolking leren leven, ten spijt van al wie het goed meent in het belang van hun stad. Dat je een rechtzetting moet plaatsen om de waarheid te vertellen, zegt meer over het niveau van bepaalde verkozenen, dan over dit dossier, dat enkel en alleen tot doel heeft meer beleving te brengen in Diksmuide na intense investeringen in het openbaar domein de afgelopen jaren.
Dat ook het masker van het gezicht van Koen Bultinck valt, is niet te verwonderen. Deze Vlaams Belanger, die bij de NVA Diksmuide zijn toevlucht zocht om zijn afkomst te verloochenen ten koste van een zitje in de gemeenteraad, tovert een ondertekend voorakkoord op tafel, waarvan al bewezen is, welke waarde aan dit papiertje wordt gehecht.
Dat de beste Diksmuide mag vooruit helpen. Het zal een extern bureau zijn, die de kandidaat voordraagt en een onafhankelijk jury zal oordelen. Een levendig Diksmuide is het enige wat mij interesseert en, ja,  Ik heb het voordeel dat ik een palmares kan voorleggen, die moeilijk te weerleggen valt. Dat dit een probleem vormt voor de oppositie, is uitermate schrijnend. Het is alsof een trainer een speler, die scoort van het veld wilt halen, opdat de ploeg alsnog zou verliezen… Dat dit de inzet is van dhr. De Keyser en dhr. Bultinck vertelt veel over de wijze waarmee deze ouwe vossen uit de politiek een vis proberen te vangen. De enige slachtoffers zijn de Diksmuidse middenstand en al wie Diksmuide als een bruisende stad voor ogen heeft.

Met vriendelijke groeten,

Claude Vindevogel