In het nieuw te realiseren zwembad op het Domein De Pluimen voorziet men zes zwembanen.  Maar volgens de Diksmuidse zwemclub De Bruinvissen kan men zonder een extra kost 8 zwembanen voorzien.  Immers, de breedte van het bad is 15 meter en de officiële minimumbreedte van een zwembaan is 1,75 meter.  Belangrijk voor een zwemclub want deze 8 zwembanen bieden veel meer mogelijkheden bij het organiseren van zwemwedstrijden.  Jan Colaert, voorzitter van de Bruinvissen, hoopt dan ook dat men hiermee rekening houdt, temeer dit geen extra kost met zich meebrengt.  Sportschepen Marc De Keyrel wil alvast deze Bruinvissen-vraag meenemen naar de volgende overlegvergadering met de ontwerpers.

De Diksmuidse zwemclub De Bruinvissen voelt zich wel in snelheid gepakt. Vermits het in eerste instantie de bedoeling was om het nieuw zwembad pas in een laatste fase te bouwen tijdens de volgende bestuurperiode na 2018, maakte men zich bij de club nog geen grote zorgen over Diksmuides zwembadplannen, hopend dat men op tijd en stond zou betrokken worden bij deze plannen.
Bruinvissenvoorzitter Colaert betreurt dan ook dat, in tegenstelling tot de uitwerking van de tweede sporthalle waar de gebruikers wel uitgebreid bevraagd werden, de plannen voor het zwembad in alle stilte en zonder raadpleging van de gebruikers werden getekend door bouwheer Farys.
Men hoopt nu dat deze plannen alsnog ter inzage worden gegeven aan De Bruinvissen zodat deze alsnog kunnen bijgestuurd worden.  Allereerst vragen De Bruinvissen dus 8 zwembanen in plaats van de nu voorziene 6 banen.  De breedte van het nu uitgetekend bad laat dit immers toe zodat er daarvoor geen extra-kost is.  Dat zou meteen een verdubbeling van het aantal banen betekenen tegenover vandaag.  In De Kupe zijn er immers maar 4 zwembanen. (foto) Verder blijft men benieuwd naar de mogelijkheden op vlak van vergaderruimte, bergruimte en publiekopvang.  Tenslotte hoopt men bij de Bruinvissen dat men bij de invulling ook zal zorgen voor voldoende én betaalbare trainingsuren.

In een reactie stelt sportschepen Marc De Keyrel dat bij de opmaak van het masterplan, de werkgroep infrastructuur van de sportraad waar een vertegenwoordiger van De Bruinvissen deel van uitmaakt, wel degelijk nauw betrokken is geweest.  Daar werd steeds een zwembad van 25 meter op 15 meter met 6 zwembanen voorop gesteld.  En daarmee heeft het architectenbureau dan ook rekening gehouden.
Schepen De Keyrel is inmiddels reeds op de hoogte van deze uitgebreide zwembanenwens van De Bruinvissen.  Dit zal nog deze week besproken worden met de stadsdiensten en het architectenbureau tijdens een overlegvergadering. (DLD)