Wie nog twijfelt welke lijsttrekker zondag zijn of haar stem zal krijgen, die kan ook nog enkele dagen langsgaan in de Generaal Baron Jacquesstraat 29 waar men in de etalage van chocolatier Marc Vandenbussche de koppen kan zien van de zes Diksmuidse lijsttrekkers.  Men kan er zowaar het water in de mond krijgen.  Is het niet van de gemeentepolitiek, dan wel van de chocolade waaruit deze koppen gemaakt zijn.  Maar lang blijven ze niet meer staan want enkele kopstukken hebben al een optie genomen op hun chocoladen afgietsel.  En ze hebben er plannen mee. Of ze nu winnen of verliezen, bij de Diksmuidse lijsttrekkers gaan er zondag sowieso koppen rollen. Maar dan wel van chocolade.

Het is intussen al de derde maal dat chocolatier Marc Vandenbussche de gemeentepolitiek in zijn etalage brengt.  Een eerste maal was dit enkel met het logo van de verschillende partijen.  Bij de vorige stembusslag maakte hij zowel het logo als de slagzin in chocolade en deze maal ging hij dus voor het logo met de afbeelding van de lijsttrekker.  Voor iedere partij verwerkte hij daarvoor 1 kilogram chocolade.  En jawel, iedereen gelijk, dus is iedere afbeelding even groot, even dik en even zwaar.
Kregen bij de vorige verkiezingen nog de verschillende partijen hun chocoladen logo als geschenk na het debat dat georganiseerd werd door Jaycees, dit jaar blijven ze dus, bij gebrek aan een slotdebat, in de chocolaterie.  Alhoewel, Marc Vandenbussche heeft al bezoek gehad van lijsttrekkers.
Lies Laridon (CD&V) gaat op zaterdag langs om het portret te kopen.  En zij wil dat op zondagnamiddag dan delen in zaal Zonnestraal met haar mede-kandidaten.  Al was het alleen maar om te bewijzen dat politiek niet persé zuur moet zijn, het kan en mag voor de Diksmuidse burgemeester ook wel eens zoet zijn.
En of Kurt Vanlerberghe (SP.a-open) zondag ook zal trakteren met zijn chocoladen portret, dat is volgens de schepen fake news want … naar zijn zeggen laat hij zich door niemand oppeuzelen.  Fake of niet, dat zal zondag zijn team in Time-Out weten … of proeven.
Ook Vlaams Belang is bereid de chocoladen kop van hun lijsttrekker te kopen.  Wellicht zullen ze dit volgens lijstduwer Marc Riviere wegschenken. Waar zij verzamelen blazen is nog niet beslist.
Ook Groen vindt het een goed iniitiatief van de chocolatier.  Maar Groen-lijsttrekker Gert Maertens moet naar zijn zeggen na deze campagne dringend op dieet.  Al lijkt het wel een goed idee om op zondagavond nog even te zondigen met een stukje chocolade.  Daarenboven moet hij toegeven dat hij de voorbije weken zijn campagneteam ferm het vuur aan de schenen heeft gelegd.  Hij denkt dan ook dat zijn team zondagnamiddag in 4AD zijn chocolade-portret met veel plezier zal opeten.
Ook met N-VA gaan ze het chocoladen afgietsel van hun lijsttrekker Luc Coupillie  kopen om het vervolgens zondag met het team op te peuzelen in hun campagnehuis in de Generaal Baron Jacquesstraat .
En ook lijsttrekker Marc Deprez van Idee Diksmuide tenslotte wil zondagnamiddag in Het Bourgondisch Schild zijn chocoladen hoofd delen met zijn ploeg. (DLD)