Ook dit jaar kan men in Diksmuide terecht voor de Zomerse Vrijdagen. En de formule is intussen bekend : tijdens vrijdagavonden tijdens de maanden juli en augustus kan men terecht bij lokale horecazaken waar gratis optredens worden geserveerd.  Dat zorgt voor een ambiance en het noodzakelijke vakantiegevoel tijdens deze zomermaanden.  De Zomerse Vrijdagen beginnen telkens om 21 uur en voor het eerst op vrijdag 7 juli op het terras van muziekclub 4AD.

7 juli – Muziekclub 4AD – Gadje Scum/ Sindicato Sonico

Snijdende gitaren en scheurende blazers, jankende dubsirenes en pompende bassen. Een gedurfde, chaotische sound die een harmonieuze mix vormt tussen wereldmuziek en dansbare elektronica, dat is het recept van Gadje Scum.
Fiesta! Sindicato Sonico brengt een cross-over van traditionele latinoritmes en funk, ska en rock. Met hun typische mestizo sound pleegt Sindicato Sonico een onweerstaanbare aanslag op uw heupen!


14 juli – Den Engel – Nerveus

Klaar voor een avondje vol meezingers? Nerveus is een coverband die een gezonde mix van pop, rock en folk brengt van de jaren ’50 tot nu.


21 juli – The General Store – The Rainbows/ Dimi/ DJ Bonny

Een nationale feestdag vol muziek en ambiance? Kom dan zeker naar The General Store! The Rainbows warmen de aanwezigen op met een mix van rock-, pop- en bluescovers van de jaren ’60, ’70 en ’80. Eenmaal opgewarmd zorgt Dimi ervoor dat men de heupen kan blijven losschudden. En Dat Dimi fan is van een stevig feestje weet iedereen. Deze zanger en presentator zorgt voor de nodige partyhits tot de afterparty met DJ Bonny van start gaat.


4 augustus – De Westpoort – Miss Elise

Miss Elise draait al een aantal jaren mee in het Belgische swing jazzcircuit en weet met haar zang en présence het publiek in vervoering te brengen. Het geheel overgiet ze met een humoristische sausje terwijl de mandoline, contrabas en ritmegitaar zorgen voor de nodige garnituur.


11 augustus – Time Out – Die Verdammte Spielere/ DJ Crufka

Vier saxofoons, een percussionist en een van megafoon voorziene onnozelaar vormen samen Die Verdammte Spielerei (foto). Een geheel van topmuziek in combinatie met volksverlakkerij. De klassieke fanfare kennen de mensen van binnen en van buiten, elke zichzelf respecterende parochie heeft nu eenmaal een koninklijke harmonie of fanfare. Die Verdammte Spielerei neemt een loopje met deze ‘Vlaamsche’ realiteit. De tamboer-majoor ruilde het vaandel voor de megafoon en de muzikanten hun das voor een marcelleke. De doorzopen grijsaards van de fanfare maken plaats voor zes dronken adonissen met kathedralen van lichamen, spitsbogen en rondbuiken. Afsluiten tot in de vroege uurtjes doet men met DJ Crufka.


18 augustus – ‘t Brouwershuys – Mr. Nice

De meest groovy coverband uit Nederland komt naar België! Stilzitten zal haast een onmogelijk opdracht worden met deze swingende band. Binnen no time waant men zichzelf in de 70’s dankzij een sterk repertoire, veelzijdige muzikanten en waanzinnige dansmoves. (DLD)