Straks gaat eDiksmuide voor enkele weken met verlof.  Maar dat betekent niet dat het leven in Diksmuide stil valt.  We geven nog graag enkele zomertips.

 

18, 19, 20, 21 en 22 juli
Jaarlijkse julifoor op de Diksmuidse Grote Markt

18, 19, 20 en 21 juli
Camp Waul’s Legion, een historische evocatie van de burgeroorlog tussen Noord- en Zuid-Amerika.  Gratis bij te wonen, telkens vanaf 10 uur ’s morgen, in de Bien Acquisstraat 2 te Oostkerke

21 juli
Om 20.30 u gratis concert van Slim Cessna’s Autoclub (VS) en Double Veterans (BE) in muziekclub 4AD in het kader van het gratis zomerfestival Stad Onderstroom. Info: www.4ad.be

26 juli
Gratis stadswandeling “Ontdek de pracht van Diksmuide” met vertrek om 17.30 u aan het toerismekantoor op de Grote Markt.

27 juli
9de smultoer met vijf smoefelhaltes met vertrek tussen 11 uur en 12.30 uur aan Hoeve Deschoemaeker.   Organisatie Landelijke Gilde Esen en KVLV.  Deelname 20/12 Euro en vooraf inschrijven verplicht : 0497/25.68.66 of hans.deschoemaeker@telenet.be

28 juli
Om 20.30 u gratis concert van Témé Tan (BE/CN) en Mocambo (BE/BR) in muziekclub 4AD in het kader van het gratis zomerfestival Stad Onderstroom. Info: www.4ad.be

1 augustus
In het kader van Zomerse Vrijdagen vanaf 21 uur aan Botaniek in de Bortierlaan: gratis optreden van Johnny Montero met Nederlandstalige evergreens.

2 augustus
Fietstocht onder begeleiding van een Westhoekverteller in de sporen van een frontsoldaat. Vertrek aan dienst toerisme om 13.30 uur.  Deelname 8 Euro.

2 augustus
Gratis stadswandeling “Ontdek de pracht van Diksmuide” met vertrek om 17.30 u aan het toerismekantoor op de Grote Markt.

2 augustus
Om 22 uur gratis openluchtfilm in het kader van het zomerfestival Stad Onderstroom op de koer van de voormalige broedersschool (Oostendestraat) : FC De Kampioenen, kampioen zijn blijft plezant. Filmterras vanaf 21 uur.  Bij regenweer in CC Kruispunt.

3 augustus
Gratis begeleide wandeltocht in het kader van 14-18  in Stuivekenskerke (foto). Vertrek om 14 uur aan de kerk van Stuivekenskerke.

2 en 3 augustus
De recreatieve fietshappening : de 24 uren van Leke met start om 16 u op zaterdag 2 augustus aan zaal Lecca.  Einde op zondag 3 augustus eveneens om 16 uur. Er is een veilig en verkeersvrij parcours. Inschrijven kan voor 5 Euro vanaf zaterdag 2 augustus om 14 uur.  Het is geen wedstrijd maar er is wel een prijzenpot van 6.000 Euro voor de grootste, kleinste, jongste, oudste deelnemer, verstgekomene, pechvogel, ludieke fiets, leukst verklede, enz … Daarnaast is er nog een pak gratis randanimatie en een optredens van Triple Jack en de Alfredo’s.  Voor de barbecue op zaterdagavond kan er tot 31.7 ingeschreven worden via 0473/48.11.24 of 0499/52.79.19.  De 24 uren van Leke steunt de vrijwilligerswerking van thuiszorgdienst Familiezorg West-Vlaanderen.

8 augustus
In het kader van Zomerse Vrijdagen vanaf 21 uur aan Joy Café in de Stovestraat: gratis optreden van Grafgravers, een 6-koppige Westvlaamse rapcrew

9 augustus
Om 22 uur gratis openluchtfilm in het kader van het zomerfestival Stad Onderstroom op de koer van de voormalige broedersschool (Oostendestraat) : The angels’ share. Filmterras vanaf 21 uur.  Bij regenweer in CC Kruispunt.

10 augustus
Feest in het Dorp in Oostkerke met van 12 u tot 14 u aperitief en exotische BBQ, vanaf 14 uur workshops rond cocktails en exotische dansen voor groot en klein en van 17.30 u tot 19 u een zwoel optreden met Team Latino.  Verder doorlopend petanque, dorpszoektocht, springkasteel, reuzenspelen, grime, verfrissende bar, ijsjes, exotisch fruit.  Workshops en animatie zijn gratis.  Voor BBQ vooraf inschrijven.  Info : evenementen@stad.diksmuide.be

15 augustus
Gratis parktheaterfestival Park op Stelten vanaf 13 uur in het stadspark (Stationsstraat) met diverse theatergezelschappen die theater- en circusacts brengen.  Daarnaast een exotisch aangekleed terras om uit te blazen bij een band die zorgt voor tropische muziek, een zwoele Limbo act en sambadanseressen.
Omwille van het verwachte slechte weer zal de programmatie van Park op Stelten niet doorgaan in het stadspark maar wel in de Boterhalle en op de cultuursite (Kruispunt).

16 augustus
Om 22 uur gratis openluchtfilm in het kader van het zomerfestival Stad Onderstroom op de koer van de voormalige broedersschool (Oostendestraat) : Frits & Franky. Filmterras vanaf 21 uur.  Bij regenweer in CC Kruispunt.