Donderdag 21 juli
Boogschieten
Van 14.30 u tot 19 u aan de sporthal De Pluimen : 66ste kampioenschap van de IJzer + beschrijf.  Org.: Koninklijke Handbooggilde Willem Tell

Donderdag 21 juli
Avondmarkt
In de Generaal Baron Jacquesstraat en het Schoolplein is er vanaf 16 uur een avondmarkt.  Voor de kinderen is er op het Schoolplein een speeldorp.

Vrijdag 22 juli
Wereldrecordpoging 200.000 kousen aan een waslijn
Op vrijdag wordt in Leke een poging gedaan om het wereldrecord sokken hangen aan een waslijn te breken.  Op zaterdag is er nog een veiling van kledingsstukken van BV’s en op zondag zijn er optredens met o.m. Niels Destadsbader.

Maandag 25 juli
Waterglijbaan
Tot vrijdag 29 juli ligt in het zwembad De Kupe de grote waterglijbaan.

Zaterdag 30 juli
Fietsrijk – Vrouwenrijk
Tijdens Fietsrijk, een begeleide tocht langs ondermeer de sites waar Mietje Boeuf en Madame Taci als soldatenmoeders troost boden aan de jonge soldaten, maakt men kennis met de Zijkant van de Oorlog.  Start om 14 u aan het toerismebureau op de Grote Markt.  Afstand 33 kilometer en duurtijd ongeveer 4 euro.  Deelnameprijs : 8 euro.

Zaterdag 30 juli
Exotentuin
Tussen 10 en 19 uur kan men de Exotentuin Nashira gratis bezoeken in de Blandijnstraat 8 te Keiem.  Blikvanger is de meer dan 3 meter hoge Wollemia Nobilis. Ook te bezoeken op zondag 31 juli.

Zaterdag 30 juli
Openluchtfilm
“Wat Mannen Willen” om 21 uur op de binnenkoer van de voormalige broedersschool in de Oostendestraat.

Zondag 31 juli
Naar het graafschap Artois
Ruimte gaat met gids Godfried Vandenberghe op verkenning naar het voormalig graaf Artois (Artesië) dat eens Vlaamstalig was.  Vertrek om 8 uur aan het station en deelnameprijs 50 euro.

Zondag 31 juli
Wandelrijk wordt Sneukelrijk
Met vertrek om 8.30 u en einde om 12.30 u aan het toerismebureau brengt men wandelend een bezoek aan het centrum.  Tussendoor proeft men van het lekkers dat Diksmuide te bieden heeft.  Afstand 2,5 kilometer.  Deelname : 14 euro per persoon en vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Zondag 31 juli
Smultoer in Esen
Met vertrek om 11 uur aan de Hoeve Deschoemaeker (Pluimstraat 1) : 10de smultoer van Esen met 5 smoefelthaltes.  Deelname : 22 euro en 14 euro voor min-jarigen.  Inschrijvingsmail : hans.deschoemaeker@telenet.be

Vrijdag 5 augustus
Zomerse Vrijdag
Om 21 uur aan café Den Engel (Kiekenstraat): gratis optreden van Barely 18.

Zaterdag 6 augustus
24 Uren van Leke
Op zaterdag 6 en zondag 7 augustus: 45ste en laatste editie van het recreatief fietsevenement “De 24 Uren van Leke”

Zaterdag 6 augustus
Openluchtfilm
“Jurassic World” om 21 uur op de binnenkoer van de voormalige broedersschool in de Oostendestraat.

Zondag 7 augustus
Vaarrijk
Tocht per kajak op de polderwaterlopen naar één van de drie Diksmuidse charmante dorpen : Lampersnisse (foto).  Vertrek om 14 uur aan de kerk van Lampernisse.

Zaterdag 13 augustus
Kunstzomer Leke 2016
Van 13 tot 21 augustus Kunstzomer Leke langs een route van 10 kilometer doorheen Leke.  Op 30 locaties werk van 90 Europese kunstenaars.  Info: kunstatelier Moeders Huisje, Dwarsstraat 4 te Leke. (gratis)

Zaterdag 13 augustus
Openluchtfilm
“The young and prodigious T.S. Spivet” om 21 uur op de binnenkoer van de voormalige broedersschool in de Oostendestraat.

Zondag 14 augustus
Vaarrijk
Tocht per kajak op de polderwaterlopen naar één van de drie Diksmuidse charmante dorpen : Stuivekenskerke.  Vertrek om 14 uur aan de kerk van Stuivekenskerke.

Maandag 15 augustus
Park op Stelten
Een hele dag theaterfestival in het stadspark van Diksmuide met theateracts en optredens.  Daarnaast wordt streeklekkers geserveerd overgoten met een vleugje La Douce France, compleet met een Place du Tertre en een spelletje jeu de boules.

Tot 15 augustus
Poldergrut
Tot 15 augustus : tentoonstelling Poldergrut.   Beleef midden in de polder de combinatie van 22 schitterende natuurfoto’s en een overheerlijke en verfrissende huisbereide ijssorbet. De natuurbeelden zijn een selectie uit het oeuvre van Rudi Debruyne met als rode draad: fauna en flora van de omgevende Blankaartbroeken. IJshoeve ’t Madeliefje Vijfhuizenstraat 1, Woumen (DLD)