Zet’je uitgave 42, een hommage-concert voor Alfredo Marcucci, moet wegens succes uitwijken naar de grotere zaal van CC Kruispunt.  De 120 plaatsen voor het Zet’je-concert van zaterdag 21 februari, dat in eerste instantie voorzien was in LDC Ten Patershove, waren immers in korte tijd gereserveerd en de vragen voor tickets voor dit concert van vier topmuzikanten die een hommage brengen aan deze Argentijnse bandoneonspeler, bleven maar komen.  Organisator Davidsfonds besliste dan ook maar uit te wijken naar het grotere CC Kruispunt.  Er zijn dan ook nog steeds plaatsen beschikbaar aan de prijs van 12 Euro.

Alle musici, die zaterdag op het Kruispuntpodium te zien en te horen zijn, hebben met Alfredo samengespeeld, maar in het bijzonder gitarist, zanger Juan Masondo. Hij speelde meer dan 25 jaar samen met hem. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Argentijnse muziek. Tango natuurlijk, maar ook zamba, milonga, chacarera en andere meeslepende ritmes. De traditie van Juan Masondo, de sprankelende harp van Jopie Jonkers, de altijd verrassende gitaarimprovisaties van Koen de Cauter, het meeslepende bandoneonspel van Dick van der Harst, samen met de stemmen, waarvan de timbres zich wonderschoon vermengen, staan garant voor een bijzondere uitvoering van deze muziek.

Tickets kosten normaal 12 euro maar abonnementshouders en leden van Davidsfonds kunnen een ticket krijgen voor 9 Euro.  Voor min-18-jarigen is dat 5 Euro.  Aanvang om 20.30 uur.

Meer info : www.diksmuide.davidsfonds.be – T 051/50.08.66 – E df.diksmuide@skynet.be (DLD)