De Diksmuidse zeehengelclub De Zeeduivels bestaat al meer dan een halve eeuw.  En zoals de naam laat vermoeden, gaan de leden inderdaad regelmatig hun hengels uitgooien in het zeewater.  Toch gaan ze hiervoor niet op zee want hun vaste stekken zijn het westerstaketsel in Nieuwpoort en de haven in het Noord-Franse Duinkerke.  Maar nu gooien ze voortaan ook hun hengels uit in het digitaal water van het internet want de Zeeduivels pakken nu ook uit met een eigen gloednieuwe frisse website : www.zeeduivelsdiksmuide.be

De Zeeduivels werden in 1966 opgericht en tijdens de stichtingsjaren waren wedstrijden met 70 deelnemers geen uitzondering. In die periode nam de club ook deel aan internationale wedstrijden langs onze kust, in Nederland en Frankrijk. En de leden lieten ook van zich spreken : in 1971 werd Yvan Desot Kampioen van België en Henri Vandenbussche mocht zich bij de Nederlandse federatie de Westerscheldekampioen noemen. En ooit bracht Zeeduivel Michel Vandecasteele zowaar de beker van president Pompidou mee uit het Franse Calais naar Diksmuide. Maar rond de eeuwwisseling belandde de Diksmuidse zeehengelclub in een dipje. Enkele leden overleden en voor de opvolging stond de jeugd niet te trappelen.
Maar doorheen de Zeeduivels waait nu opnieuw een frisse wind. In 2016 werd het 50-jarig bestaan van de club gevierd en ondertussen is de club uitgegroeid tot een groepje leden die in een hechte familieband, die typisch is voor deze zeevissers, strijden met hun zeehengels, in een gezonde ontspanning en competitiegeest, voor de titel van clubkampioen en koning.
Nu willen ze dus ook nieuwe vissers warm maken voor de Zeeduivels.  En dezer dagen is de kortste weg hiervoor langs het internet.  Op hun nieuwe website kunnen geïnteresseerden een pak sfeerfoto’s zien en de kalender.  Zo weet men ook wanneer men eens langs kan gaan in Nieuwpoort of Duinkerke om er de Zeeduivels aan het werk te zien. En dat kan men reeds komende zondag 17 februari tussen 8 uur en 11 uur op het westerstaketsel in Nieuwpoort. Verder vindt men er ook wedstrijduitslagen, het clubklassement en het koningschap.  En men kan er ook alle kampioenen van de voorbije seizoenen terug vinden.

Het huidig bestuur bestaat uit voorzitter Gabriël Lycke, secretaris-schatbewaarster Monique Debeer, wedstrijdverantwoordelijke Daniël Terwe en bestuurslid Kurt Vercaemer.  Tenslotte is het lokaal, en dat al sinds de oprichting in 1966, gevestigd in herberg Normandie op de Diksmuidse Grote markt.  (DLD)