Woensdagavond 1 juli kan men vanaf 17.30 u terecht in Woumen op het Blankaartdomein voor de laatste stappenactiviteit uit de reeks van zes in het kader van Diksmuide M0.000ves, het grote bewegingsproject in Diksmuide.  Intussen registreren de Diksmuidelingen al meer dan 1 miljoen stappen per dag.  Dat vooropgestelde doel werd voor het eerst bereikt op 12 juni. Maar deze goede bewegings- en registratiegewoonte wil men nu ook vasthouden. En dit kan al woensdagavond tijdens drie stappenactiviteiten in Woumen waar men opnieuw mag hopen op de kaap van 1 miljoen stappen.

Inmiddels zijn er 550 stappentellers verspreid in Diksmuide.  Hiervan werden er een 350-tal verkocht en 200 exemplaren werden aan het personeel van stad en OCMW cadeau gedaan.  De inbreng van het stads- en OCMW-personeel in dit bewegingsproject is dan ook groot.  Op vandaag kan men nog, en dit tot eind september, een stappentellerpakket aankopen voor 15 Euro, vervolgens wordt dit 25 Euro. Intussen telt de M0.000ves-groep op de 10000stappen-website 353 leden.

Woensdagavond 1 juli zijn er in Woumen drie verschillende stappenactiviteiten.
Allereerst kan men kiezen voor wandelen met gps. Dan leert men de basisprincipes van gps-wandelen en geocaching. Dit is een nieuw concept in de wandelsport. Er wordt gebruik gemaakt van een gps-toestel om ergens in de wereld een ‘cache’ (verstopplaats) te zoeken. Op die verstopplaats kan er een schat of logboek liggen. Via dit logboek kan men een nieuwe ‘cache’ zoeken. Alle informatie vindt men op www.geocaching.com . Vooraf inschrijven voor de gps-wandeltocht is verplicht.   De initiatie wandelen met gps start om 18 uur.
Verder zijn er twee wandelcircuits in en rond het natuurreservaat De Blankaart, met vrije start tussen 17.30 uur en 19 uur. Het eerste wandelcircuit omhelst 6 km (8.500 stappen).
Voor de getrainde wandelaars staat dan weer de volledige Blankaart-wandelroute van 9,6 km (13.500 stappen) op het menu.  Vanaf 19 uur wordt er een drankje met tapas geserveerd. Einde omstreeks 21.30 uur.
Voor elke volwassen deelnemer, die nog niet eerder aan een M0.000ves stappenactiviteit deelnam, ligt in Woumen ook de gratis rugzak klaar, maar ditmaal voor de laatste keer.

Maar de Woumense stappenactiviteit wordt niet het einde van Diksmuides bewegingsproject.  Zo werkt Diksmuids sportfunctionaris Caroline Dhulster momenteel aan de planning van een informatieve voordracht rond het thema ‘sedentair gedrag’, zeg maar het zittend gedrag en de invloed hiervan op onze gezondheid. Deze zal plaatsvinden eind september/begin oktober.

Meer info: www.10000stappen.be. (DLD)